ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Στάση Πύρρος Δήμας και Σπυρος Λουης.

 Μια στάση του λονδρέζικου μετρό θα φέρει το όνομα του τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη μας στο άθλημα της άρσης βαρών.  Είναι ένας από τους 361 κορυφαίους αθλητές που δάνεισε το όνομα του στις στάσεις του μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Λονδίνο από τις 27 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου.


Σε μια καινοτομία οι Άγγλοι διοργανωτές έδωσαν σε σταθμούς του μετρό, οι οποίοι θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των μετακινήσεων από τους χιλιάδες επισκέπτες, ονόματα σπουδαίων Ολυμπιονικών. Οι Ολυμπιονίκες αυτοί άφησαν το στίγμα τους και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια.
Ο δεύτερος Έλληνας που θα δώσει το όνομα του σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο είναι ο θρυλικός Σπύρος Λούης, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.

Δεν υπάρχουν σχόλια: