ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Oταν ενας μεγαλος προπονητης ειναι πραγματικα μεγάλος τοτε αξίζει να ακουσουμε τι λέει


Απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της Μακάμπι εμφανίστηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό (86-85). Οι Ισραηλινοί λίγο έλειψε να κάνουν μία επική ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά η ευστοχία του Διαμαντίδη από τη γραμμή των ελευθέρων βολών δεν το επέτρεψε. Ο προπονητής της Μακάμπι δήλωσε πως θα έπρεπε να κλειδώσει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού στο ξενοδοχείο προκειμένου να πάρει αυτή τη νίκη, ενώ τόνισε πως οι πέντε αγώνες κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης είναι μία από τις σπουδαιότερες σειρές αγώνων στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

"Πρώτα και κυριότερα πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς Ομπράντοβιτς και τον βοηθό του, τον Δημήτρη. Έκαναν σπουδαία δουλειά σε αυτή τη σειρά τους αξίζουν πολλοί έπαινοι. Εύχομαι καλή τύχη στο Φάιναλ Φορ. Ο κόσμος είδε μια από τις σπουδαιότερες σειρές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το σημερινό παιχνίδι κρίθηκε σε πολύ μικρές λεπτομέρειες. Και έναν πολύ σπουδαίο παίκτη, από τον οποίο φαίνεται ότι δεν μπορώ να ξεφύγω με τίποτα, τον Διαμαντίδη", δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

"Πραγματικά μου αρέσει πάρα πολύ ως άτομο, αλλά δεν θέλω να τον ξαναδώ. Είναι σπουδαίος παίκτης. Οι μεγάλοι παίκτες παίζουν στα μεγάλα παιχνίδια και σήμερα έκανε το μεγαλύτερο παιχνίδι. Είναι δύσκολο να ξέρεις ότι μετά από αυτή τη σειρά δεν προχωράμε στην Ευρωλίγκα. Εκτιμώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ήταν εκπληκτική ατμόσφαιρα. 

Τους δίνω πολλά συγχαρητήρια, τους εκτιμώ πάρα πολύ. Χαίρουν του σεβασμού μου για τον τρόπο που στήριξαν την ομάδα τους. Δεν ένιωσα καμία έχθρα. Είναι τιμή που αγωνίστηκα μπροστά σε αυτούς τους φιλάθλους. Πιστεύω ότι αυτή η σειρά ανέδειξε ό,τι καλύτερο έχει να δώσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ και οι φίλαθλοι βοήθησαν να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο".  

Ο Μπλατ όταν ρωτήθηκε αν θα άλλαζε κάτι πριν από τον σημερινό αγώνα τόνισε με αρκετή δόση χιούμορ: "Θα κλείδωνα τον Διαμαντίδη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Ήλπιζα πως θα σουτάρουμε με καλύτερα ποσοστά. Εύχομαι να μπορούσαμε να είμαστε πιο εύστοχοι. Αισθάνομαι ότι είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ, χωρίς πίεση ειδικά στο τέταρτο παιχνίδι. Πέραν τούτου μπορώ μόνο να είμαι περήφανος και να δείξω απόλυτο σεβασμό στους παίκτες μου, που αγωνίστηκαν τόσο καλά στην προσπάθειά τους να κερδίσουν μία εξαιρετική ομάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: