ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Στο ιδιο κελι με τους πολιτικους θα μπουν και οι Δεητζίδες. Στα σαλε της Ελβετίας


Βαρύτατες κατηγορίες, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, απήγγειλαν οι εισαγγελείς κατά των υπευθύνων των διοικήσεων της ΔΕΗ την περίοδο 1999- 2010, αλλά και της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ), για την υπόθεση των παροχών, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για δραστηριότητες της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων στην επιχείρηση.
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι εισαγγελείς Αρ. Κορρέας και Ελένη Σίσκου, με αφορμή πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για υπέρογκα -σύμφωνα με το αποτέλεσμα του ελέγχου- έξοδα της επιχείρησης προς τα σωματεία εργαζομένων.
Η δίωξη που άσκησαν οι δύο εισαγγελείς, βάσει των στοιχείων του πορίσματος, προϊόν ενδελεχούς μελέτης συμβάσεων αλλά και εξέτασης μαρτύρων εκ των οποίων κάποιοι με την ιδιότητα του υπόπτου τόσο από την ΔΕΗ όσο και από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αφορά τα εξής αδικήματα:
- Απιστία στην υπηρεσία, κατά συναυτουργία και μη και κατ΄εξακολούθηση, σε βάρος Νομικού Προσώπου, από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα, από την οποία υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου. Η κατηγορία στρέφεται σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της επιχείρησης (προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους, μέλη ΔΣ, της δεκαετίας 1999- 2010).
- Άμεση συνέργεια στην απιστία, κατηγορία που στρέφεται σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του ΟΚΔΕ της ΔΕΗ.
- Απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου, που αφορά τους αρμοδίους υπαλλήλους, στελέχη και μη, που έλεγξαν και ενέκριναν την εκταμίευση επίμαχων ποσών την τριετία 2008- 2010. Στρέφεται επίσης και σε βάρος εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και κάθε άλλου υπευθύνου που συμμετείχε στην όλη παράνομη δραστηριότητα.
Στην αντεπίθεση πέρασε, πάντως, το πρωί, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, δια του προέδρου της, Νίκου Φωτόπουλου, ο οποίος δίνει απάντηση στο πόρισμα κόλαφο του ΣΔΟΕ, για φαγοπότι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Ο κ. Φωτόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, κάνει λόγο για επίθεση λάσπης. «Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της», τόνισε αρχικά ο κ. Φωτόπουλος και πρόσθεσε: «Επειδή δεν τα παίρνουμε για να κλείσουμε το στόμα μας, θέλουν να μας λιώσουν. Επειδή δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και εν ολίγοις επειδή δεν είμαστε καλά παιδιά, θέλουν να μας συνθλίψουν».
Από πλευράς του ο Λέανδρος Ρακιντζής, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, τόνισε ότι και η μόνο η επιλογή τουριστικού πρακτορείου στο Ηράκλειο (για τα ταξίδια που εμφανίζονται υπερτιμολογημένα) γεννά ερωτήματα. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ρώτησε τον κ. Ρακιντζή εάν στο πόρισμα του ΣΔΟΕ υπάρχει αναφορά για υπερτιμολόγηση και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ένα ταξίδι 36 Μαροκινών στην Ελλάδα, μήνα Αύγουστο, να κοστίσει κάτι περισσότερο από 50 ευρώ το άτομο. Ζήτησε ακόμα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών και να ελεγχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: