ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Γυναίκα αποκαλύπτει τα αίσχη της αίρεσης των Μορμόνων


Γυναίκα αποκαλύπτει τα αίσχη της αίρεσης των ΜορμόνωνΣε ηλικία 19 ετών, η Ρεμπέκα Μούσερ, αναγκάστηκε, με πρωτοβουλία του πατέρα της, να παντρευτεί τον Ρουλόν Τζεφς, τον 85χρονο ηγέτη της εξτρεμιστικής πολυγαμικής αιρεσης των Μορμόνων, την οποία στη συνέχεια ανέλαβε ο γιός του, Γουόρεν.

Για επτά χρόνια, κακοποιούταν σεξουαλικά από τον ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος ήταν παντρεμένος με άλλες 64 γυναίκες!

Όταν πέθανε το 2002, στην ηλικία των 92, η Μούσερ δραπέτευσε από την «Φονταμενταλιστική Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των τελευταίων ημερών» και άρχισε να διώκει τα μέλη της αιρεσης . Είχε καταθέσει 20 φορές και βοήθησε τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να κερδίσουν 11 καταδίκες.

Μεταξύ άλλων, η δυναμική γυναικα κατάφερε να στείλει στη φυλακή τον Γουόρεν Τζεφς, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία της αίρεσης μετά το θάνατο του πατέρα του.

Ωστόσο, προτού δραπετεύσει, ο σύζυγός της κατείχε και το σώμα και τη ψυχή της άτυχης γυναίκας.

Σήμερα, η Ρεμπέκα Μούσερ, 36 ετών, αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα 26 βασανιστικά της χρόνια στη κατακριτέα εξτρεμιστική οργάνωση.

«Ο πατέρας μου «πούλησε» την αθωότητά μου. Σε όλη μου τη ζωή βρισκόμουν σε μια διαρκή κατάσταση φόβου, αγωνίας και σιωπής», δήλωσε.

Η αίρεση είχε διδάξει στις γυναίκες ότι ο μόνη δίοδο προς το παράδεισο αποτελεί η υπακοή στους συζύγους και ηγέτες τους, οι οποίοι – σύμφωνα πάντα με την οργάνωση – αποτελούν τους θεόπνευστους προφήτες.

Δεν της επιτρεπόταν να κουρέψει τα μαλλιά της, ούτε και να επιλέξει τα ρούχα της.

«Μετά από επτά συνεχόμενα χρόνια σεξουαλικής παρενόχλησης, είχα απηυδήσει», τόνισε η Μούσερ.

«Προτιμώ τη κόλαση από τον δικό σας παράδεισο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: