ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Αντε να μπαινουν και καποιοι στη φυλακή

Σε δίκη υπάλληλοι του ΕΟΤ για ζημιά 17 εκατ. ευρώ

Σε δίκη υπάλληλοι του ΕΟΤ για ζημιά 17 εκατ. ευρώ


Στον εισαγγελέα Εφετών στέλνει ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος, εννέα υπαλλήλους του ΕΟΤ, που κρίνει υπεύθυνους για σκάνδαλα, τα οποία κόστισαν στον οργανισμό 17 εκατ. ευρώ.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, που εργαζόντουσαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» εξέδωσαν εικονικά δελτία ξενοδοχείων, ενώ έβγαλαν 22.900 κουπόνια δικαιούχων αντί για 2.000!

Σύμφωνα με το πόρισμα, παρατηρήθηκε σειρά παράτυπων διαδικασιών, ενώ υπάλληλοι του υπουργείου είχαν δει τα εικονικά τιμολόγια και δεν διερεύνησαν την υπόθεση.
Η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών υποβλήθηκε σε συνέχεια ενδιάμεσης έκθεσης του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενήργησε, προκειμένου να εντοπισθούν και να επιμερισθούν οι ευθύνες των διοικητικών οργάνων, που συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τον έλεγχο, «υπολογίζεται ότι η οικονομική επιβάρυνση, που συνεπαγόταν η έκδοση των επιπλέον δελτίων για τα προγράμματα 2006, 2007-2008 και 2008-2009, ανερχόταν στο ύψος των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Οι δε ανειλημμένες εξ αυτών υποχρεώσεις του Οργανισμού, βάσει των εγκριτικών αποφάσεων για τα προγράμματα της τελευταίας τριετίας, υπολογίσθηκαν στο ύψος των 17.000.000 ευρώ» αναφέρει η έκθεση.

Το πόρισμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «ο αριθμός των προσώπων υπέρ των οποίων εκδόθηκαν δελτία, ξεπέρασε τα 22.900 έναντι των 2.000, που προέβλεπαν οι αποφάσεις, γεγονός που συνεπαγόταν δυνητικά μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού, που υπολογίζεται κατά το μέγιστο στο ύψος του 1.755.600 ευρώ». Ακόμη, γίνεται λόγος για εικονικά δελτία από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που αν και εντοπίστηκαν οι υπηρεσίες δεν «κινήθηκαν προς την κατεύθυνση επιβολής των νομίμων, προχώρησε στην καταβολή στην εν λόγω επιχείρηση χρηματικού ποσού, που κατά το μεγαλύτερο μέρος του, καταβλήθηκε για εικονικά δελτία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: