ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ζωωδες γευματα. Που αλλού; Στις ΗΠΑ

Δωρεάν γεύμα στους πλέον παχύσαρκους πελάτες του προσφέρει το εστιατόριο «Το Έμφραγμα», που λειτουργεί στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Μάλιστα, έχει κάνει και τηλεοπτική διαφήμιση για την προώθηση των προσφορών του.
Η διακόσμηση του εστιατορίου μοιάζει περισσότερο με νοσοκομείο, με τις σερβιτόρες ντυμένες νοσοκόμες και του πελάτες να υποχρεούνται να βάλουν μπλούζα χειρουργείου πάνω από τα ρούχα τους.

Στο εστιατόριο δεν σερβίρουν τίποτα λάιτ, ούτε καν αναψυκτικό, και τα «ξεχιλισμένα» από θερμίδες πιάτα έχουν ονομασίες όπως «διπλό μπαϊπάς μπέργκερ» και «πατάτες ευθείας γραμμής» (από το καρδιογράφημα του νεκρού).
Το εστιατόριο ίδρυσε ο ειδικός διατροφολόγος Τζον Μπάσο, που παλαιότερα ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργία αλυσίδας κέντρων αδυνατίσματος στην Οκλαχόμα
Ειδικά για τη διαφήμιση του καταστήματος, οι ιδιοκτήτες προσέλαβαν τον βάρους 273 κιλών Μπλερ Ρίβερ για να διαφημίσει την προσφορά με σλόγκαν «Πεθαίνω για τέτοιες γεύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: