ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Kινητρα για φυλακιση στη Σύγχρονη Ρωσία

Σολάριουμ στις φυλακές


Μια φυλακή στη Ρωσία πρόκειται να τοποθετήσει κρεβάτια σολάριουμ και λασπόλουτρα για να βελτιώσει την υγεία των τροφίμων.
Ο επικεφαλής των φυλακών Butyrka στη Μόσχα, Sergei Telyatnikov, ανακοίνωσε ότι οι τρόφιμοι θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την υπηρεσία Skype, ώστε να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις με τους συγγενείς τους.
Επίσης, οι φυλακές θα διαθέτουν συστήματα υπερήχων, ώστε να υποβάλλονται οι τρόφιμοι σε ιατρικούς ελέγχους.
Οι φυλακές της Ρωσίας έχουν βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο επικρίσεων λόγω του μεγάλου αριθμού κρατουμένων, της κακοδιαχείρισης και των φτωχών ιατρικών εγκαταστάσεων.
Ο επικεφαλής ανέφερε σε συνέντευξη που παρέθεσε σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Αναπτύσσουμε πρόσθετα συστήματα ιατρικής φροντίδας και επίσης θα τοποθετήσουμε κρεβάτια σολάριουμ στις φυλακές.»
Πρόσθεσε πως «τα κρεβάτια θα τοποθετηθούν μέχρι το τέλος του έτους αλλά οι τρόφιμοι θα πρέπει να ζητούν άδεια για να τα χρησιμοποιούν και θα υπάρχει χρέωση για τη χρήση τους.»
Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής Butyrka βρέθηκαν αρκετά φημισμένα άτομα, όπως οι συγγραφείς Alexander Solzhenitsyn και Isaak Babel και ο ανιψιός του Adolf Hitler, Heinrich.

Δεν υπάρχουν σχόλια: