ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Υπερβολικοι οι Νεοζηλανδοι με τους U 2 ;

Σάλος με τον Μπόνο στη Ν. Ζηλανδία


Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε μια αμφιλεγόμενη στιγμή στη συναυλία των U2 στη Ν. Ζηλανδία, η οποία πενθεί αυτές τις μέρες από τον χαμό των 29 ανθρώπων σε ορυχείο της χώρας.

Ο διάσημος τραγουδιστής του συγκροτήματος, Μπόνο, αφού πρώτα παρουσίασε στο κοινό τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, έκανε μια σύντομη αναφορά στο δράμα που ζουν αυτές τις μέρες οι Νεοζηλανδοί με τα όσα τραγικά συνέβησαν στο ορυχείο. Το τραγούδι που ακολούθησε, όμως, έκανε πολλούς ανθρώπους να νιώσουν τουλάχιστον αμήχανα.

Ήταν το γνωστό «I Still Haven’t Found What I’m Looking For», μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των U2. Αλλά με τα πτώματα των 29 εργατών στο ορυχείο να μην έχουν ανασυρθεί ακόμα, ήταν μια πολύ άβολη στιγμή να τραγουδήσει ο Μπόνο ότι «Ακόμα Δεν Έχω Βρει Αυτό Που Ψάχνω»!

Σιγουρα ο Μπονο  αφιερωσε μια απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες χωρις να θελει να βγάλει φοβερα και τρομερα νοήματα απο τα λόγια του τραγουδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: