ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η πλουσιότερη εκκλησια διεκδικει περιπου 1,3 εκ ευρω απο το Υπ. Παιδειας

Mε «κομμένη» την ανάσα παρακολουθεί το υπ. Παιδείας - ως εποπτευόμενη αρχή-  την διεκδίκηση του «αστρονομικού » ποσού του 1.311.465,05   ευρώ, μέσω δικαστικής αγωγής ,που έχει καταθέσει η Αποστολική Διακονία της εκκλησίας της Ελλάδος κατά του Ιδρύματος της Παναγίας της Τήνου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esos.gr .
 Η δικάσιμος ορίστηκε για τις ς 10 Ιανουαρίου του 2011 .
 Πρόκειται για την εισφορά του 5% επί των εσόδων, που επιβάλει ο  Ν.Δ. 3775/1957 και που μέχρι κάποιο σημείο  έπαιρνε η Αποστολική Διακονία της εκκλησίας της Ελλάδος για τη συντήρηση του εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου της Τήνου  (Εξ υπαρχής ο νομοθέτης όρισε να δίνεται το 5%  αποκλειστικά για τη συντήρηση του εκκλησιαστικού σχολείου)  .
 Το Ιδρυμα της Παναγίας της Τήνου διέκοψε την απόδοση αυτής της εισφορά διαφωνώντας με διαδικαστικά θέματα.
Ωστόσο από φέτος με απόφαση του υπ. Παιδείας το εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο -για το οποίο ο νομοθέτης είχε προβλέψει να δίνεται το 5%  των εσόδων - έκλεισε 
Να σημειωθει οτι τα χρηματα   τα απαιτει μια απο τις πιο πλουσιες εκκλησιες του κόσμου με απιστευτα εσοδα.
Αποκλ.Ρεπορτάζ:esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: