ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Αίτημα χάριτος μετά θάνατον στον Τζιμ Μόρισον

Αίτημα χάριτος μετά θάνατον στον Τζιμ Μόρισον
Το ενδεχόμενο απαλλαγής μετά θάνατον του θρυλικού Τζιμ Μόρισον από την κατηγορία της προσβολής δημοσίας αιδούς εξετάζει η επιτροπή χαρίτων στις ΗΠΑ, χάρις στην παρέμβαση του κυβερνήτη της Φλόριδας, ο οποίος θέλει να αποκαθάρει το όνομα του τραγουδιστή του ονομαστού συγκροτήματος Doors πριν τη λήξη της θητείας του.

Ο ελληνοκυπριακής καταγωγής κυβερνήτης της Φλόριδας Τσάρλι Κριστ, του οποίου η θητεία λήγει στα τέλη του έτους, προβλέπεται να καταθέσει τον Δεκέμβριο αίτημα χάριτος υπέρ του νεκρού πλέον τραγουδιστή, ο οποίος πριν περίπου 40 χρόνια διώχθηκε για απρεπείς πράξεις έπειτα από συναυλία του στο Μαϊάμι.
«Ο κυβερνήτης σχεδιάζει ένα μέτρο επιείκειας. Εχει χρονικό περιθώριο να το πράξει έως τις 9 Δεκεμβρίου», καθώς η επιτροπή χαρίτων θα συνεδριάσει εκείνην την ημέρα, τόνισε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη Κρις Κέιτ.
Ο τραγουδιστής των Doors διώχθηκε ποινικά για απρέπεια, επίδειξη, προσβολή δημοσίας αιδούς και δημόσια μέθη έπειτα από συναυλία του στο Μαϊάμι, την 1η Μαρτίου 1969, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε προκαλέσει από σκηνής τους θαυμαστές του.
Ο Μόρισον κατηγορήθηκε πως έδειξε τα απόκρυφα σημεία του σώματός του στους θεατές, κάτι που δεν αποδεικνύεται από τα φωτογραφικά στοιχεία, και πως προσποιήθηκε ότι έκανε στοματικό έρωτα με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος.
Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε οκτάμηνη φυλάκιση, αλλά είχε ασκήσει έφεση προτού αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 1971 σε ηλικία 27 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: