ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Νέα κόντρα Google - Facebook

Νέα κόντρα Google - Facebook

Μαχαίρια έβγαλαν Facebook και Google σχετικά με τα δεδομένα που διατηρούν στους λογαριασμούς τους εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου.
Δίνοντας συνέχεια σε μια διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο εταιρείες, η Google βλέποντας το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο να απειλεί την κυριαρχία της, αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση του Facebook στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο Gmail.
Μέχρι σήμερα επιτρεπόταν στους χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google να μεταφέρουν αυτόματα τα στοιχεία των επαφών τους σε άλλες ιστοσελίδες, ώστε να μπορούν να αναζητήσουν φίλους μέσω των διευθύνσεών τους.

Πλέον οι χρήστες θα χρειάζεται να «κατεβάζουν» τις επαφές και μετά να τις διοχετεύουν σε άλλες ιστοσελίδες.
Αυτή η δυνατότητα οδήγησε στη γιγάντωση του Facebook διαθέτοντας σήμερα 500 εκατομμύρια χρήστες, ωστόσο από την πλευρά του δεν επιτρέπει στους χρήστες του να εξάγουν δεδομένα των επαφών του σε άλλους δικτυακούς τόπους. Οταν η Google ζήτησε να επιτραπεί κάτι τέτοιο, το Facebook αρνήθηκε, κάτι που την εξόργισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: