ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Αυτοι θα πάνε φυλακή ;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibJKP7D480IM6278DtIOCBA3bcZQJXb0iGyFkoiAuIP0KbjPPRURv1NQIFSZkRxMP8sEXc-MiUisYoYVueUKkGxWmTdiY77l0f7udUKij1dGfRym5izMfUZRinyDKMx0ALR2Kqb1JoTwJ4/s1600/gambling.jpg

 Βόμβες αποκαλύψεων σηματοδοτεί η έρευνα για τα στημένα ματς και τη διαφθορά, που κυριαρχεί στον χώρο του ποδοσφαίρου. Εισαγγελείς του τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τράπεζες, την ΟΥΕΦΑ και τον ΟΠΑΠ, έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία, που αναμένεται να ρίξουν φως στις παράνομες δραστηριότητες του ποδοσφαίρου. «Βαριά» ονόματα παραγόντων θα διαβούν το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στην εισαγγελέα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ως ύποπτοι για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, που συνδέονται με στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, διαρροή πληροφοριών για τα αλλοιωμένα αποτελέσματα και φυσικά τη στοιχηματική ή ιντερνετική απάτη.
Είναι η πρώτη φορά από το 2009, όταν ξεκίνησε στην Ελλάδα η δικαστική έρευνα για τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο, που οι Αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία και ενδείξεις, ικανά να «δέσουν» κακουργηματικές και πλημμεληματικές κατηγορίες, σε βάρος αυτών που αποκομίζουν υπέρογκα ποσά, με τα αλλοιωμένα αποτελέσματα και τον παράνομο στοιχηματισμό.

Ηχηρές αναμένεται ότι θα είναι οι ποινικές διώξεις, οι οποίες θα ασκηθούν, και αυτή τη φορά -όπως φαίνεται από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα- δεν θα είναι απρόσωπες ή κατά παντός υπευθύνου.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας δείχνει να έχει τη διάθεση να φτάσει μέχρι τέλους, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- η έρευνά της αρχίζει να αποδίδει καρπούς, καθώς υπάρχουν αρκετές ενδείξεις, ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες όχι μόνο για τα στημένα ματς, αλλά γενικά για τη «μαφία» που λυμαίνεται τον χώρο του ποδοσφαίρου. Η εισαγγελέας, που διενεργεί την έρευνα, αναζητεί τους δράστες για σειρά σοβαρών αδικημάτων, όπως είναι η απάτη -ακόμη και σε βάρος του Δημοσίου, που επισύρει ισόβια κάθειρξη- το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η φοροδιαφυγή, η δωροδοκία - δωροληψία, με σκοπό την αλλοίωση των αποτελεσμάτων.

Καταβάλλεται προσπάθεια από την εισαγγελέα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, οι ποινικές διώξεις, που είναι βέβαιο ότι θα ασκηθούν, να αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: