Ομάδα ερευνητών από την Ιταλία και τη Βρετανία διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό στην καταπολέμηση ιώσεων, όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη. Ερευνητές του Ινστιτούτου Διατροφικών Ερευνών του Νόργουιτς και της Πανεπιστημιακής Πολυκλινικής της Μεσσήνης στην Ιταλία ανακάλυψαν ότι κάποιες ουσίες στον φλοιό των αμυγδάλων ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα απέναντι σε ιούς. Οπως αναφέρουν οι ερευνητές, οι ουσίες βοηθούν τα λευκά αιμοσφαίρια να εντοπίζουν την παρουσία ιών και στη συνέχεια να εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωσή τους στον οργανισμό. Η αντι-ιική δράση των αμυγδάλων είναι τόσο ισχυρή ώστε, σύμφωνα με τους ερευνητές, ακόμη και μετά την πέψη τους το ανοσοποιητικό σύστημα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα.
Μετά τα ευρήματά τους οι ερευνητές αποφάσισαν να συνεχίσουν τη μελέτη της ανοσοποιητικής δράσης των αμυγδάλων και θέλουν τώρα να βρουν την ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεται για τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια. Εκτιμούν πάντως ότι όσοι τρώνε συχνά αμύγδαλα θωρακίζουν προληπτικά τις άμυνες του οργανισμού τους απέναντι στους ιούς ενώ και εκείνοι που έχουν ασθενήσει καλό θα είναι να τα τρώνε αφού έτσι θα καταπολεμήσουν πιο γρήγορα τον ιό.
Μετά τα ευρήματά τους οι ερευνητές αποφάσισαν να συνεχίσουν τη μελέτη της ανοσοποιητικής δράσης των αμυγδάλων και θέλουν τώρα να βρουν την ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεται για τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια. Εκτιμούν πάντως ότι όσοι τρώνε συχνά αμύγδαλα θωρακίζουν προληπτικά τις άμυνες του οργανισμού τους απέναντι στους ιούς ενώ και εκείνοι που έχουν ασθενήσει καλό θα είναι να τα τρώνε αφού έτσι θα καταπολεμήσουν πιο γρήγορα τον ιό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου