ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Πανελλήνιο ρεκόρ ο Φιλιππίδης


Ο Κώστας Φιλιππίδης πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στο επι κοντώ, στο διεθνές μίτινγκ στην πόλη Λαντάου στη Γερμανία. Ο Φιλιππίδης, ξεπέρασε τα 5.76μ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.41μ,  με τη δεύτερη τα 5.61, με την πρώτη τα 5.71μ και με την τρίτη τα 5.76. Στη συνέχεια, επιχείρησε στα 5.86μ, αλλά απέτυχε και στις τρεις προσπάθειες.

Ο Έλληνας επικοντιστής κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 5.75μ., επίδοση που είχε σημειώσει δύο φορές, μία στο περυσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νταεγού και την πρώτη τον Αύγουστο του 2008.

 Ο Γερμανός Μπιορν Οτο, «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, ξεπέρασε τα 5.81μ και ήταν πρώτος, ενώ  ο συμπατριώτης του Ράφαελ Χολντζέπε, που ήταν τρίτος στους Ολυμπιακούς  Αγώνες έμεινε στα 5.71μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: