ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Έρχονται τα ημερήσια νοσήλια σε δημόσια νοσοκομεία

Ακόμα και την καθιέρωση ημερήσιου νοσηλίου στα δημόσια νοσοκομεία, ως μία από τις δεκάδες πιθανές νέες πηγές εσόδων για τη δημόσια υγεία, έχει συζητήσει τις τελευταίες ημέρες η ομάδα συμβούλων του υπ. Οικονομικών που επεξεργάζεται προτάσεις για διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Το Έθνος της Κυριακής", οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που μέχρι  τώρα έχουν δωρεάν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πληρώνοντας ένα μικρό ποσο εισφορών, οι περισσότεροι περίπου 500 ευρώ το 6μηνο, θα κληθούν να αυξήσουν σταδιακά την εισφορά τους, για να φτάσουν στα επίπεδα των εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι των άλλων ταμείων του ΕΟΠΥΥ.

Οι νέες πηγές εσόδων για τα την Υγεία αναζητούνται παράλληλα με τα μέτρα περιορισμού των φαρμακευτικών και νοσηλευτικών δαπανών, από δύο κέντρα ειδικών, το ένα είναι η ομάδα συμβούλων του υπουργείου Οικονομικών που δραστηριοποιείται όχι μόνο στις περικοπές αλλά και στα έσοδα, και το άλλο η ομάδα συμβούλων του υπουργείου Υγείας που σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της ηγεσίας του υπουργείου, αντιτίθεται σε πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα και ασχολείται κυρίως με τις διαρθρωτικές αλλαγές και περικοπές.

Ειδικότερα, για τη συμμετοχή στα νοσήλια το επιχείρημα που προβάλλεται από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι υπολογίζονται στα 2 εκατ. ευρώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται ετησίως στα δημόσια νοσοκομεία με μέσο όρο νοσηλείας 5-7 ημέρες.

Αν πλήρωνε κάθε ασθενής  - με εξαίρεση όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα  -  έως και 20 ευρώ την ημέρα, θα προέκυπτε ένα ισοδύναμο μέτρο για μην περικοπούν και άλλοι οι συντάξεις, ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: