ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Πνίγηκε σομαλή ολυμπιονίκης προσπαθώντας να φτάσει στην Ιταλία με ένα σκάφος γεμάτο μετανάστες

Η Σάμια Γιουσούφ Όμαρ, μια σομαλή αθλήτρια που έτρεξε στην κούρσα των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς του 2008, πιστεύεται πως πνίγηκε προσπαθώντας να φτάσει στην Ιταλία με ένα σκάφος γεμάτο μετανάστες, αποκάλυψε πρόσφατα στην Ιταλία ένας πρώην συνάδελφός της.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο pubblicogiornale.it, ο Αμπντί Μπίλε, ένας πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής των 1.500 μέτρων επίσης από τη Σομαλία, ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο το θάνατο της 21χρονης σπρίντερ. Φαίνεται πως πνίγηκε μαζί με άλλους μετανάστες στο ναυάγιο ενός σκάφους ενώ προσπαθούσε να διαπλεύσει τη Μεσόγειο από τη Λιβύη. Ο Μπίλε δεν διευκρίνισε πότε μπορεί να συνέβη το τραγικό γεγονός.


"Ήταν μια πολύ καλή αθλήτρια. Ένα υπέροχο κορίτσι", δήλωσε ο Μπίλε.Το BBC μετέδωσε χθες πως η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Σομαλίας επιβεβαίωσε το θάνατο της Σάμια, χωρίς πάντως να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: