ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Το αυτοκίνητο που... αναδιπλώνεταιΤο αυτοκίνητο που... αναδιπλώνεταιΕρευνητές του ΜΙΤ σε συνεργασία με την ισπανική εταιρεία ανάπτυξης και προώθησης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών DENOKINN δημιούργησαν ένα επαναστατικού σχεδιασμού αυτοκίνητο. Το Hiriko Fold είναι ένα διθέσιο όχημα το οποίο σε περίπτωση που ο κάτοχος του δυσκολεύεται να βρει θέση πάρκινγκ μπορεί να αναδιπλώνεται ώστε να μπορεί να χωρέσει σε πολύ μικρό χώρο.
Ηλεκτρική "συρρίκνωση"
Το Hiriko Fold είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 130 χλμ. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για πάρκινγκ το όχημα "ανασηκώνεται". Η καμπίνα των επιβατών ανυψώνεται και οι πίσω τροχοί πλησιάζουν και σχεδόν ακουμπούν τους μπροστινούς. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται σχεδόν στο μισό το μήκος του οχήματος επιτρέποντας έτσι στον οδηγό του να βρει αμέσως κάποιο χώρο να το σταθμεύσει. 
Παράλληλο πάρκινγκ
Το όχημα έχει επίσης δυνατότητα παράλληλης κίνησης των τροχών του. Αν λοιπόν υπάρχει μια θέση στην οποία το Hiriko χωράει και μάλιστα χωρίς να αναδιπλωθεί αλλά είναι δύσκολο να μπει εκεί με τις "συμβατικές" κινήσεις παρκαρίσματος η παράλληλη κίνηση του επιτρέπει να το κάνει εύκολα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το Hiriko θα βγει στην αγορά το 2013 σε μια τιμή που δεν θα ξεπερνάει τα 15 χιλιάδες ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: