ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το τελευταιο ολυμπιακό τανγκό του Περικλή Ιακωβάκη

Το.. "τα στάδια δεν γεμίζουν" το οποίο ακούστηκε τις προηγούμενες μέρες και έδειχνε την γκρίνια των διοργανωτών για την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες των ολυμπιακών εγκαταστάσεων καταρρίφθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Το ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου από νωρίς το πρωί ήταν γεμάτο καθώς περίπου 80.000 άνθρωποι επέλεξαν να δουν από κοντά την πρώτη μέρα των προκριματικών αγωνισμάτων του στίβου.

Το τελευταίο ολυμπιακό ταξίδι του Περικλή Ιακωβάκη είχε λονδρέζικο αέρα. Ο κορυφαίος Ελληνας αθλητής όλων των εποχών και ένας από τους καλύτερους που έχουν περάσει παγκοσμίως πήρε μέρος στην τελευταία Ολυμπιάδα της καριέρας του και όπως είπε και ο ίδιος το...έζησε και μάλιστα με το παραπάνω. Χωρίς άγχος, χωρίς την πίεση της διάκρισης. Ο Ιακωβάκης τερμάτισε πέμπτος στην 5η προκριματική σειρά των 400 μ. με εμπόδια σε 50.27 και κατέλαβε την 32η θέση στο σύνολο. "Πριν από 15 μέρες ταλάιπωρήθηκα από πρόβλημα τραυματισμού. Δεν ήμουν καλά. Τις τελευταίες ημέρες αισθάνθηκα καλύτερα ήξερα όμως πως ακόμη δεν είμαι στην κατάσταση που θα ήθελα. Αυτά που λένε ότι έσφιξα τα δόντια δεν ισχύουν ή αν ισχύουν σε άλλα αθλήματα. Εδώ αν έχεις πρόβλημα έχεις πρόβλημα. Δε θα κάτσω να σκάσω. Το έχω ψυχολογήσει διαφορετικά. Φέτος έκανα μια σοβαρή προσπάθεια να τρέξω γρήγορα και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερα. Αν δεν ήταν ο τραυματισμός τότε και εδώ θα τα πήγαινα καλύτερα", είπε ο Ιακωβάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στους επόμενους στόχους του. "Αποφάσισα να κάνω μια χρονιά στην οποία δεν θα πιεστώ δεν θα αγχωθώ δεν θα κυνηγήσω όρια και τέτοια. Θέλω να τρέξω ενδεχομένως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και τους Μεσογειακούς αγώνες, αλλά μέχρι εκεί.  Και κάπως έτσι μετά θα ολοκληρώσω την καριέρα μου".

Μακριά από τον καλό τους εαυτό έμειναν η Αθανασία Πέρρα και η Νϊκη Πανέττα στο τριπλούν. Αμφότερες αποκλείστηκαν από τον τελικό του αγωνίσματος. Η Πέρρα έκανε δύο άκυρα άλματα, ενώ δεν ολοκλήρωσε το τρίτο το οποίο μετρήθηκε στα 11,93 μέτρα. Στο άλλο γκρουπ η  Νίκη Πανέττα προσγειώθηκε στην δεύτερη προσπάθεια της στα 13,66 μ. και στην τρίτη στα 13,63 μ., ενώ ήταν άκυρη στην πρώτη. "Φαίνεται τελικά πως όταν αισθάνομαι καλά δεν μπορώ να αποδώσω τα μέγιστα. Είχα πρόβλημα με τον αέρα, αλλά μέχρι εκεί', είπε η Πέρρα, από την πλευρά της η Πανέττα σχολίασε: Με ενόχλησε ο αέρας καθώς δεν κατάφερα να βρω το ρυθμό μου. Ηταν φανταστική εμπειρία από την οποία κρατάω πολλές καλές εικόνες. Συνεχίζω με στόχο τα καλύτερα. Αλλωστε στο τριπλούν οι καλές επιδόσεις έρχονται μετά τα 26".

Ο πρώτος που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν ο Μιχάλης Σταματόγιαννης. Ο πρωταθλητής της σφαιροβολία στην τρίτη του βολή σημείωσε 19,24 μ. και κατέλαβε την 25η θέση στο σύνολο.  "Φοβερή ατμοσφαιρα. Είναι υπέροχο συναίσθημα να σε αποθεώνουν τόσες χιλιάδες άνθρωποι. Θα ήθελα να έχει έρθει κάτι καλύτερο, όμως, έτσι έχουν οι αγώνες.", είπε ο αθλητή και συμπλήρωσε: "Στο Πεκίνο είχα το άγχος της πρώτης συμμετοχής, τώρα έζησα κάθε στιγμη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: