ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟΥ «Για τον Αλφόνσο που αγαπήσαμε»

«Για τον Αλφόνσο που αγαπήσαμε»

Ο σεβασμός αποτελεί αρετή... Και στην ομάδα του Παπάγου απέδειξαν ότι σέβονται τις αξίες με δεδομένο ότι αποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη ενός από τους πλέον αγαπητούς παίκτες που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα και από τις 4 Σεπτεμβρίου του 2004 δεν βρίσκεται ανάμεσά μας. Ο λόγος φυσικά για τον Αλφόνσο Φορντ και για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν πρώην συμπαίκτες του στην ομάδα του Παπάγου (Μιχάλης Υφαντής και Γιώργος Λιμνιάτης κατά κύριο λόγο) να διοργανώσουν αγώνα στη μνήμη του στις 9 Σεπτεμβρίου!
Ο ΑΣ Παπάγου ήταν η πρώτη ομάδα (καλοκαίρι του 1996) που έφερε τον Αλφόνσο Φορντ στην Ελλάδα. Εν συνεχεία ο αξέχαστος Αλφ έμεινε 6 χρόνια στη χώρα μας (Σπόρτιγκ, Περιστέρι και Ολυμπιακός), αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα (πρώτα το 1997 με τον Παπάγου και στη συνέχεια τρεις σερί σεζόν με Σπόρτιγκ και Περιστέρι) αλλά και MVP του πρωταθλήματος (2001) όπως και του Κυπέλλου!
Η Ευρωλίγκα έχει δώσει το όνομα του Αλφόνσο Φορντ στο βραβείο του πρώτου σκόρερ κάθε σεζόν, καθώς ο Αλφ ήταν κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης δύο φορές (2001 με Περιστέρι και 2002 με Ολυμπιακό).
Στην Ελλάδα -παρότι ο Φορντ αγωνίστηκε στη χώρα μας περισσότερο από οπουδήποτε αλλού- μέχρι τώρα δεν είχε γίνει το παραμικρό! Στην Ιταλία (όπου ο Φορντ έπαιξε δύο χρονιές, σε Σιένα και Σκαβολίνι, πριν «νικηθεί» από τη λευχαιμία) έχει δημιουργηθεί και ιστοσελίδα στη μνήμη του!
«Για τον Αλφόνσο που αγαπήσαμε»
Πάλι καλά λοιπόν που βρέθηκαν τα παιδιά του Παπάγου ώστε να τιμήσουν τη μνήμη του αλησμόνητου Φορντ...
Στον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου (9.30 το βράδυ) θα βρεθούν αντιμέτωποι πρώην συμπαίκτες και προπονητές (Κώστας Μίσσας και Νίκος Χριστοδούλου) του Αλφ στην ομάδα του Παπάγου ή και παίκτες που υπηρέτησαν τους «στρατηγούς» (Λιμνιάτης- Υφαντής- Κανταρτζής- Κόρβινγκτον- Σιγάλας- Χρυσανθόπουλος- Γκογκίδης και πιθανότατα Διαμαντόπουλος) με μια επίλεκτη ομάδα πρώην συμπαικτών του Φορντ σε άλλες ελληνικές ομάδες (Τσαρτσαρής- Μπουντούρης-Ποδαράς έχουν τσεκάρει τη συμμετοχή τους ενώ πιθανή είναι και η παρουσία του Τόμιτς) με προπονητές τους Αργύρη Πεδουλάκη (κόουτς του Φορντ στο Περιστέρι) και Σωτήρη Μανωλόπουλο!
Εξετάζεται και το γεγονός να υπάρχει μια συμβολική τιμή στο εισιτήριο ώστε το συνολικό ποσό να διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: