ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Ένας πραγματικός Ροβινσώνας Κρούσος από την Αυστραλία

Ένας πραγματικός Ροβινσώνας Κρούσος από την Αυστραλία (1)Ο David Glasheen ζει εδώ και περίπου 20 χρόνια μόνος του σε ένα ερημικό νησί στα ανοιχτά των ακτών της Αυστραλίας. Ο σύγχρονος αυτός Ροβινσώνας Κρούσος, υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας μέχρι που έχασε 10 εκατομμύρια δολάρια σε ένα χρηματιστηριακό κραχ και τότε αποφάσισε να μετακομίσει στο Restoration Island, νοικιάζοντας περίπου το 1/3 του από το κράτος.


Ζει με αυτάρκεια, αφού καλλιεργεί λαχανικά και φρούτα, ψαρεύει καβούρια και παρασκευάζει τη δική του μπύρα. Επίσης, διαθέτει και μια σύνδεση στο internet που τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια.
Ο Glasheen συνεχίζει να ανταλλάσσει μετοχές μέσω ενός online λογαριασμού και προσπαθεί να βρει την αγάπη, μιας και οι μόνοι επισκέπτες του είναι οι περαστικοί ιστιοπλόοι και βιοκαλλιεργητές.
Η ιστορία του ήρθε και πάλι πρόσφατα στο φως, μετά τον κίνδυνο έξωσης που αντιμετωπίζει εξαιτίας της μη τήρησης ενός όρου σχετικά με την μίσθωση του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: