ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Γέννα σε μετάδοση από το Google Street View



Προσφάτως καταγράφηκε από το Google Street View η γέννηση ενός βρέφους σε πεζοδρόμιο της Γερμανίας.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο προάστιο Βίλμερσντορφ του Βερολίνου και δείχνει μία γυναίκα να γεννά στο πεζοδρόμιο, πάνω σε μία πετσέτα, ενώ ένας άντρας, γονατιστός, κρατάει αγκαλιά το νεογέννητο βρέφος.
Στη φωτογραφία απεικονίζεται και μία δεύτερη γυναίκα, η οποία στηρίζει το κεφάλι της νέας μητέρας, ενώ ένα αυτοκίνητο είναι πρόχειρα παρκαρισμένο δίπλα τους με τις πόρτες ανοιχτές.
Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε στην οδό Hubertusalle, προκάλεσε σάλο στα τεχνολογικά blogs, ενώ κάποιοι χρήστες φαίνεται να πιστεύουν πως πρόκειται για φάρσα.
Συγκεκριμένα, ένας Γερμανός γράφει: «Υπάρχει νοσοκομείο ακριβώς απέναντι και οι δύο άνθρωποι που βρίσκονται εκεί δεν νομίζω ότι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις τοκετού.»
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κάποιος την ευθύνη για τη φωτογραφία, την οποία η Google έχει αντικαταστήσει με μία νέα φωτογραφία του δρόμου.
Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το πιο πρόσφατο από μία σειρά παράξενων γεγονότων που έχει απαθανατίσει το Street View. Πριν από λίγο καιρό, εντοπίστηκε ένας γυμνός άντρας να μπαίνει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, σε ιδιωτικό δρόμο, στο Μανχάιμ.
Τον Αύγουστο είχε κυκλοφορήσει μία φωτογραφία από το Γουόρτσεστερ, που έδειχνε μία μαθήτρια να κείτεται νεκρή στην άκρη του δρόμου. Μετέπειτα έγινε γνωστό πως επρόκειτο για την 10χρονη Azura Beebeejaun, που παρίστανε τη νεκρή στους φίλους της.
Η Google αναγκάστηκε να αποσύρει πολλές φωτογραφίες, όταν η βραζιλιάνικη υπηρεσία του Street View απαθανάτισε έναν αριθμό πτωμάτων, λίγες μόλις μέρες μετά την ενεργοποίηση της υπηρεσίας στη Νότια Αμερική.
PATHFINDER

Δεν υπάρχουν σχόλια: