ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Κι αυτα οι συνταξιούχοι θα τα πληρωσουν ;

Διαγράφουν χρέη 24 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο (10,18% του ΑΕΠ)

Ρυθμίσεις για τη διαγραφή ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο που αντιστοιχούν στο 10,18% του ΑΕΠ περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για την εφαρμογή του Μνημονίου.
Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές της Τρόικα αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διαγραφή εσόδων -"σκελετών" που υπάρχουν μόνο στα συρτάρια του οικονομικού επιτελείου. Συγκεκριμένα, στις 31 Δεκεμβρίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονταν σε 32,56 δισ. ευρώ, ενώ πλέον από αυτά, ως ανεπίδεκτο είσπραξης χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Οικονομικών ποσό της τάξης των 23,92 δισ. ευρώ.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η προτεινόμενη διαδικασία διαγραφής προβλέπει την συγκρότηση νέας ειδικής γνωμοδοτικής επιτροπής, η οποία και θα συνεξετάζει όλα τα υποβαλλόμενα στοιχεία, ώστε να τεκμηριωθεί και να αποδειχθεί το ανεπίδεκτο της είσπραξης.

Πιο συγκεκριμένα, ένα χρέος για να χαρακτηριστεί ανεπίδεκτο εισπράξεως θα πρέπει να έχει γίνει έρευνα για τον εντοπισμό των οφειλετών ή στην περίπτωση που αυτοί βρεθούν, να μην είναι κάτοχοι περιουσιακών στοιχείων που καλύπτουν μέρος ή το σύνολο του χρέους.

Να αναφέρουμε επίσης ότι σε περίπτωση που προκύψει δυνατότητα έστω και μερικής είσπραξης του χρέους, προβλέπεται διαδικασία αναβίωσης των οφειλών, ενώ να αναφέρουμε ότι η προτεινόμενη νομοθεσία επιτρέπει τη διαγραφή ανεπίδεκτων είσπραξης χρεών, μόνον στην περίπτωση που ο οφειλέτης έχει πεθάνει, δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και οι κληρονόμοι του έχουν αποποιηθεί την κληρονομιά. 
greekfinanceforum

Δεν υπάρχουν σχόλια: