ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πιστοποιήθηκε η αυθεντικότητα του κρανίου του Γάλλου βασιλιά Ερρίκου Δ'

Ο Ερρίκος Δ' (φωτογραφία από τη Wikipedia)    

Γάλλοι επιστήμονες πιστοποίησαν την αυθεντικότητα του μουμιοποιημένου κρανίου του Γάλλου βασιλιά Ερρίκου Δ', το οποίο βρέθηκε το 2008, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στη British Medical Journal.


Σύμφωνα με τη BMJ, το κρανίο του Ερρίκου Δ' έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ υπάρχουν μαλλιά και γένια.

«Έχει τα μάτια μισόκλειστα και το στόμα ανοιχτό και έχει διάφορα χαρακτηριστικά γνωρίσματα: ένα μικρό σημάδι μήκους 11 χιλιοστών ακριβώς πάνω από το δεξί ρουθούνι, μία τρύπα που δείχνει την ύπαρξη σκουλαρικιού στο δεξί λοβό, όπως ήταν η μόδα στο Βαλουά».

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από 19 επιστήμονες με επικεφαλής τον Φιλίπ Σαρλιέ, ο οποίος έχει γίνει γνωστός όταν μεταξύ άλλων απέδειξε ότι τα λείψανα που διατηρούνταν στο κάστρο της Σινόν δεν είναι της Ιωάννας της Λωραίνης.

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες το περίφημο λείψανο βρέθηκε και τα πλήρη αποτελέσματα της επιστημονικής ανάλυσης θα παρουσιαστούν την Πέμπτη στο Παρίσι σε συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: