ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Το παραμυθι της εχινάκειας καταριφθηκε.Τζαμπα την πινατε

Εχινάκεια: Η απομυθοποίηση


Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο – όπως και στην Ελλάδα- καταφεύγουν στο βότανο εχινάκεια, για να καταπολεμήσουν το κρυολόγημά τους.
Όμως, μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να απομυθοποιήσει τις θεραπευτικές ιδιότητες του συγκεκριμένου φυτού, το οποίο συνήθως πωλείται με μορφή παραφαρμακευτικού βοτανικού σκευάσματος.    
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ουινσκόνσιν, υπό τον καθηγητή Μπρους Μπάρετ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη  στο ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine», μελέτησαν μια ομάδα 719 ενηλίκων και παιδιών, ηλικίας 12 έως 80 ετών, με συμπτώματα κρυολογήματος διάρκειας μιας εβδομάδας περίπου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι εθελοντές που έπαιρναν εχινάκεια απαλλάσσονταν από το κρυολόγημα μόνο επτά έως δέκα ώρες νωρίτερα σε σχέση με όσους είχαν πάρει εικονικό σκεύασμα (πλασέμπο) ή κανένα χάπι απολύτως, ενώ τα συμπτώματά τους ήταν οριακά μόνο πιο ήπια. Η ωφέλεια αυτή κρίνεται ασήμαντη και μπορεί να αποδοθεί ακόμα και στον παράγοντα της τύχης, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: