ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Τη γλυτωσε το επίδομα πολυτέκνων. Χωρίς εισοδηματικό πλαφόν

 

 

Την κατάργηση του εισοδηματικού κριτηρίου όσον αφορά στην καταβολή επιδόματος στις τρίτεκνες και πολυτεκνικές οικογένειες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του προϋπολογισμού 2011.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε καταργήσει την καταβολή επιδόματος στις οικογένειες με τρία ή παραπάνω παιδιά, εφ'Α όσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα υπερέβαινε τα 40.000 ευρώ.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως μια οικογένεια με π.χ. τέσσερα παιδιά, όπου οι γονείς λαμβάνουν μηνιαίο μισθό 1430 ευρώ ο καθένας, θα έπρεπε να τα βγάλει πέρα χωρίς το πολυτεκνικό βοήθημα.
Η απόφαση είχε εγείρει σημαντικές αντιδράσεις, ενώ επ'Α αυτού τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος κατά τη συνάντησή του με την Συνομοσπονδία Πολυτέκνων εξέφρασε την επιθυμία του «να μην ερχόσασταν σε μένα με οικονομικά αιτήματα».
Πλέον, εν καιρώ κρίσης, οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες επανακτούν ένα βοήθημα που σίγουρα θα τους βοηθήσει να πάρουν σημαντικές οικονομικές ανάσες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο το ενδιαφερον σου για το επίδομα. Μήπως είσαι Τρίτεκνος????
εεεεε?

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο το ενδιαφερον σου για το επίδομα. Μήπως είσαι Τρίτεκνος????
εεεεε?