ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Γι αυτο υποστηρίζουμε οτι η κριση ειναι τεχνητή

 

Για τους παρακατω λόγους υποστηρίζουμε ότι η κρίση είναι τεχνητή, εχει ως στόχο την καταργηση των εργασιακων δικαιωματων ,την συσσωευση πλούτου στους λίγους και την αφαίμαξη των λαικων στρωμάτων.

Η έκδοση ευρωομολόγων, με βάση την πρόταση που παρουσίασαν την περασμένη Δευτέρα (με άρθρο τους στη βρετανική εφημερίδα Financial Times) ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι, θα μπορούσε να δώσει τέλος στην κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη, σύμφωνα με αναλυτές διεθνών επενδυτικών τραπεζών.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται σε απόψεις οικονομολόγων και αναλυτών, όπως της Goldman Sachs, της Morgan Stanley και της HSBC, για το θέμα των ευρωομολόγων, μία εβδομάδα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τον μόνιμο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων στην Ευρώπη από το 2013 και μετά. Η πρόταση της έκδοσης των ευρωομολόγων υποστηρίζεται έως τώρα επισήμως - πέραν από την Ιταλία και το Λουξεμβούργο - και από την Ελλάδα και το Βέλγιο, ενώ απορρίπτεται από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστρία.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε χθες, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε ο Economist στην Αθήνα, ότι η έκδοση ευρωομολόγων θα είναι θετική όχι μόνο για τη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών των χωρών της Ευρωζώνης, αλλά και για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών σχεδίων που είναι αναγκαία για να στηριχθεί η ανάκαμψη στην περιοχή.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, χαρακτήρισε την πρόταση για τα ευρωομόλογα ελκυστική, αλλά τόνισε χθες από την Αθήνα ότι απορρίπτεται από άλλες χώρες.
 Ο κ. Μέιτζορ εκτιμά ότι η αρνητική θέση της Γερμανίδας Καγκελαρίου κυρίας Άγγελα Μέρκελ δεν είναι και η τελική, θυμίζοντας ότι αντιτάχθηκε επί μήνες στη χορήγηση διμερών διακρατικών δανείων στην Ελλάδα, έως ότου δημιουργήθηκε ο Μηχανισμός με τα 110 δις. ευρώ. Πιστεύει ότι η στάση της Καγκελαρίου είναι μία διαπραγματευτική θέση. «Το εναλλακτικό σενάριο, που είναι το χειρότερο, θα ήταν πιο ακριβό για τη Γερμανία σε σχέση με την έκδοση ευρωομολόγων», υποστηρίζει.

Η κυρία Μέρκελ δεν θέλει την έκδοση ευρωομολόγων, γιατί θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού για τη Γερμανία και επειδή πιστεύει ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να υποβάλλεται στην κρίση των αγορών, ώστε να έχει κίνητρο να ακολουθεί συγκρατημένες δημοσιονομικές πολιτικές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η Γερμανία δανείζεται σήμερα για 5ετή διάρκεια με επιτόκιο 1,95%, ενώ το μέσο κόστος δανεισμού των 16 χωρών της Ευρωζώνης για την αντίστοιχη διάρκεια θα ήταν 3,05%.  
Η πρόταση των κ.κ. Γιούνκερ και Τρεμόντι προβλέπει τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Χρέους, ο οποίος θα μπορεί να εκδίδει ομόλογα για να χρηματοδοτεί έως το 50% των δανειακών αναγκών των κρατών της ΕΕ και έως το 100% για τις χώρες που έχουν πρόβλημα πρόσβασης στις αγορές.
Καθημερινή, ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

From HEIL GAP

Ο Σόρος είναι ένα από τους βασικούς παράγοντες κλειδιά της τεχνητά προκατασκευασμένης τρέχουσας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κατάρρευσης των ευρωπαϊκών κρατών υπό το βάρος του χρέους, ώστε να αλωθούν και οικονομικά τα εθνικά κράτη ύστερα από την επιτυχημένη άλωση τους από τους λαθρομετανάστες , μια αλήθεια την οποία όσο και αν την υποκρύπτουν επιμελώς οι αδελφαρες των 7 καναλιών είναι πλέον ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα ( μάλλον ένα ΕΥΡΑΡΑΒΙΚΟ πρόβλημα )
O Σόρος προτείνει, ότι θα πρέπει να εισαχθούν ευρωομόλογα.

Ωστόσο, η δημιουργία μιας μεγάλης αγοράς ευρωομολόγων δεν θα κάνει τίποτα που θα αποτρέψει την κερδοσκοπία εις βάρος των κρατών μελών της , λόγω της αθλιότητας στα βασικά οικονομικά μεγέθη των χώρων, που παγιδεύτηκαν ( η ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ από τους πρωθυπουργούς τους για να ακριβολογούμε , και μετά από κοπιαστικές προσπάθειες ΤΙΤΑΝΙΚΩΝ , ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ,ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΝΤΙΜΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , ΒΟΜΒΕΣ που καμιά φορά έσκαγαν και πριν την ώρα τους ) από τις τράπεζες σε ένα φαύλο κύκλο του χρέους του θανάτου και θα αύξανε το κόστος δανεισμού στις άλλες χώρες.
Η Γερμανία ήδη άρχισε να πληρώνει υψηλότερα επιτόκια στα ομόλογα της ..
Το αποτέλεσμα των ευρωομολόγων θα είναι ένα ενιαίο υψηλό και συνεχώς αυξανόμενο επιτόκιο που θα ωθήσει όλα τα κράτη να καταρρεύσουν.
Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να αναλύσει κάποιος ποιες θα μπορούσαν να είναι είναι οι συνέπειες για εκατομμύρια ανθρώπους εάν τα κράτη καταρρεύσουν υπό το βάρος του χρέους των τεχνητών κλασματικών τραπεζικών αποθεματικών που ο Σόρος και άλλοι τραπεζίτες έχουν φορτώσει στις κυβερνήσεις, και σχεδιάζουν για να τις φορτώσουν ακόμη περισσότερο , ή τι θα συμβεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων, αν τα κράτη που έχουν λάβει ποσά πάνω από τις δυνατότητες τους από τις τράπεζες και το ΔΝΤ / ΕΕ, αδυνατούν να πληρώσουν τις υπέρογκα επιτόκια .
Και δεν έχει σημασία πόσους φορολογικούς προϋπολογισμούς λιτότητας θα εφαρμόσουν ή πόσα στοιχεία του κρατικού ενεργητικού τους θα πουλήσουν.

Το άρθρο Σόρος (FINANCIAL TIMES) αποκαλύπτει μια συγκλονιστική και ριζοσπαστική άποψη του πολιτικού συστήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα εργαλείο για να αποκτήσει τον έλεγχο ολόκληρου του πλούτου των χωρών της ΕΕ, αν και κρύβει αυτή την αντιδραστική άποψη με μεγάλη φινέτσα σε σύνθετη φρασεολογία και μπερδεμένες οικονομική φράσεις.
Αλλά η υπόθεση είναι σαφής – Η δύναμη στο μπλοκ της ΕΕ είναι συγκεντρωμένη σε λίγα χέρια (Bilderberg), και ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την ευημερία των 400 εκατομμυρίων ανθρώπων για τα κέρδη των τραπεζών


Δεν υπάρχει επίσης ούτε μία προσπάθεια ώστε να εξηγηθεί το πώς η πορεία των ευρωπαϊκών οικονομιών έχει καταβαραθρωθεί από το τεχνητό τραπεζικό χρέος,
Υπάρχει ,είναι ΑΛΗΘΙΝΟ η ΠΑΡΑΜΥΘΙ των αδελφάτων του gay parade, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΡΙΟΛΗΣ ( η ΚΑΡΙΟΛΑ ) ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟΝ Η ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ??????????????

Ούτε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να διακινδυνεύσει την αποξένωση της από τους Γερμανούς, συναινώντας να παραδώσει τον πλούτο τους στις τράπεζες. Μόνο ένας ΓΑΠας υπάρχει και ελπίζω η τριχιά που θα του φορέσουν για γραβάτα να αντέξει , όχι τίποτα άλλο αλλά να μην μας πέσει κάτω και σπάσει και κανένα παΐδι
Αλλά ο Σόρος είναι σαφώς στην ευχάριστη θέση να αγνοεί τα 400 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη που βρίσκονται πέρα από το κλιματιζόμενο γραφείο του, στην οθόνη του υπολογιστή του, τον αριθμό τηλεφώνου του με προγραμματισμένους εκ των προτέρων αριθμούς για να καλεί τα Bilderberg τσιράκια του , που δυο μέρες μετά την κατ ιδίαν συνάντηση τους στην Αθήνα σκλαβώνουν την χώρα τους στο ΔΝΤ .

HEIL GAP (or mind the GAP)