ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Διεθνές blackout στο Skype


Εκτός λειτουργίας για πολλές ώρες τέθηκε χθες το Skype, με συνέπεια εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο να...
 
Διεθνές blackout στο Skype
να χάσουν την επικοινωνία τους μέσω της δημοφιλούς δωρεάν υπηρεσίας διαδικτυακής τηλεφωνίας και βιντεο-σύνδεσης.

Το πρόβλημα, που έπληξε την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία, αποκαταστάθηκε ήδη και η εταιρεία απολογήθηκε για την ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλε τους πολυπληθείς χρήστες της. Εκτιμάται ότι περίπου 10 εκατ. κλήσεις χάθηκαν λόγω του σοβαρού προβλήματος.

 Το Skype, σύμφωνα με το BBC, ανέφερε ότι η διακοπή σχετιζόταν με ορισμένους κεντρικούς υπολογιστές της που βγήκαν εκτός δικτύου, αλλά δεν διευκρίνισε την ακριβή φύση του προβλήματος. Ο διευθύνων σύμβουλος του δικτύου δεν απέκλεισε την πιθανότητα κακόβουλης επίθεσης.
Το Skype, που ιδρύθηκε το 2003, ανήκει κατά 30% στην eBay και εδρεύει στο Λουξεμβούργο, παρακάμπτει το παραδοσιακό τηλεφωνικό δίκτυο, διοχετεύοντας μέσω Ίντερνετ τις φωνητικές κλήσεις και τις λοιπές επικοινωνίες.
Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές διεθνώς, καθώς έχει περίπου 124 εκατ. χρήστες και κάθε μέρα περίπου 20 εκατ. άνθρωποι το χρησιμοποιήσουν για να επικοινωνήσουν.
Το Skype φιλοδοξεί να διευρύνει την παρουσία του σε μεγάλες επιχειρήσεις, με την εισαγωγή του το 2011 στο χρηματιστήριο Nasdaq της Νέας Υόρκης με στόχο την άντληση ίσως και ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η τεχνική βλάβη, λίγες μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με αναλυτές, πλήττει τη φήμη του, δημιουργώντας ανησυχίες και προσκόμματα στην προσπάθειά του.

Την προηγούμενη φορά που είχε υπάρξει σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, ήταν τον Αύγουστο του 2007, ύστερα από μια σημαντική αναβάθμιση λογισμικού. Το Skype αντιμετωπίζει ανταγωνισμό, μεταξύ άλλων, από το Google που επιτρέπει πλέον τη διενέργεια κλήσεων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail.

Δεν υπάρχουν σχόλια: