ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Οκτώ χαράτσια σε 30 μέρες και ολα τα λαμόγια είανι εκτος φυλακης (για να μην ξεχνιόμαστε)


Ούτε ένα, ούτε δύο. Οκτώ φόρους, τέλη και εισφορές θα κληθούν να πληρώσουν ως το τέλος του έτους εκατομμύρια φορολογούμενοι προκειμένου να περιοριστεί κατά το δυνατόν η τεράστια μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού. Τα μπιλιετάκια με τους φόρους, τα τέλη και τις εισφορές πέφτουν σαν βροχή με το…. ταχυδρομείο και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να είναι εντάξει με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. 
 Συγκεκριμένα, έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθεί: 

- Η επόμενη δόση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που για την πλειονότητα των φορολογούμενων ανέρχεται στα 300 ευρώ. Οι φορολογούμενοι δεν πρέπει να περιμένουν τη λήψη του σχετικού ειδοποιητηρίου, αλλά να πηγαίνουν οι ίδιοι στην εφορία, καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει καταστεί αναξιόπιστη στην εκτύπωση και αποστολή των ειδοποιητηρίων. Με την ίδια δόση πληρώνεται και το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις καθώς και ο φόρος επί των στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης (ΙΧ άνω των 1.929 κυβ. εκατ. σκάφη αναψυχής κ.ά.). 
 - Η πρώτη δόση του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ήδη εκατομμύρια ιδιοκτήτες έχουν λάβει το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος στο οποίο περιλαμβάνεται η πρώτη δόση του τέλους ακινήτων. 
 - Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων. Το σχετικό σήμα θα πρέπει να αποκτηθεί έως το τέλος του έτους. Εφόσον ο φορολογούμενος λάβει το σχετικό ειδοποιητήριο μπορεί να το προμηθευτεί από οποιαδήποτε τράπεζα. Αν δεν το λάβει μπορεί με την άδεια κυκλοφορίας να το προμηθευτεί από οποιαδήποτε εφορία. 
 - Δόση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, ενώ στις 30 Δεκεμβρίου λήγει και η προθεσμία για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων για κάθε είδος φορολογίας. 
 - Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009. Εντός του Δεκεμβρίου περισσότεροι από ένα εκατ. φορολογούμενοι θα λάβουν το ειδοποιητήριο για την πληρωμή του τέλους. Πρόκειται για όσους είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους το 2008. 
 - Το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010. Το ΦΑΠ θα κληθούν με σχετικό εκκαθαριστικό να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που το 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. - Έως το τέλος του έτους έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να νομιμοποιήσουν το ακίνητό τους καταβάλλοντας το σχετικό πρόστιμο. 
 - Δόση για το φόρο εισοδήματος του 2010. Επίσης περίπου 400.000 φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί. Η εκκαθάριση και αποστολή τους αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: