ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση του «κυκλώματος των Κυκλάδων» Με καθυστέρηση πέντε μηνών ανατέθηκε τελικά σε εφέτη ειδικό ανακριτή η υπόθεση του λεγόμενου «κυκλώματος των Κυκλάδων» που «εξαφάνιζε» πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις κυρίως στη Μύκονο.

Σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση του «κυκλώματος των Κυκλάδων»
Η Ολομέλεια του Εφετείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Σύρο ικανοποίησε τη σχετική παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, η οποία είχε υποβληθεί από τον περασμένο Μάιο και όρισε την κ. Μαρία Αρχοντάκη εφέτη ανακριτή της υπόθεσης διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται αστυνομικοί, υπάλληλοι της Πολεοδομίας, δημοτικοί υπάλληλοι κλπ.
Τη σύγκληση της Ολομέλειας είχε ζητήσει ο κ. Τέντες λόγω της σοβαρότητας και πολυπλοκότητας της υπόθεσης και κυρίως λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που είχε επέλθει στο στάδιο της ανάκρισης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις δύο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για την υπόθεση, μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων (πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχείων κ.λπ.) κατέβαλε από 15.000-20.000 ευρώ στους εμπλεκομένους για να σώσουν τις αυθαίρετες κατασκευές τους, αφού η πολεοδομία με τη σειρά της θα βεβαίωνε ότι έχουν κατεδαφιστεί.
Επιπλέον, όπως προκύπτει από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., το σύνολο των προστίμων που δεν εισπράχτηκαν ποτέ, με βασική δικαιολογία την άδεια εγκυμοσύνης μιας υπαλλήλου της Πολεοδομίας Σύρου αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ (!)
Οι εμπλεκόμενοι στην επίμαχη υπόθεση αντιμετωπίζουν σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος αλλά και πλημμελήματος. Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, της παράβασης καθήκοντος, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της παρασιώπησης εγκλήματος, της υπεξαίρεσης από δημοτικούς υπαλλήλους, της πλαστογραφίας και υπεξαγωγής εγγράφων, της έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης, καθώς και της νόθευσης εγγράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: