ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Παγκόσμιος ξεσηκωμός για τη ...λογοκρισία του ίντερνετ

Παγκόσμιος ξεσηκωμός για τη ...λογοκρισία του ίντερνετΈνας νόμος ο οποίος θα δώσει τη δύναμη στις Ηνωμένες Πολιτείες να λογοκρίνουν το ίντερνετ, συζητείται σήμερα στο Κογκρέσο.

Με το νόμο αυτό, οι Αρχές των Η.Π.Α. θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια μαύρη λίστα για πασίγνωστα sites, όπως το Youtube, το Wikileaks, ενώ η λογοκρισία δεν αποκλείεται να περάσει και σε sites ακτιβιστικών οργανώσεων όπως αυτό των Avaaz.
Το νέο νομοσχέδιο ουσιαστικά δίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες το δικαίωμα να μπλοκάρουν πολλούς ιστότοπους που –κατά κορυφαία στελέχη του Κογκρέσου αλλά και Αρχών των Η.Π.Α.- υπάρχει υποψία πως μπορεί να παραβιάζουν το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Ήδη, πολλά γνωστά sites όπως αυτό του Mozzilla αντιδρούν με το δικό τους τρόπο. Στην ιστοσελίδα του Firefox οι διαχειριστές έχουν φορέσει μαύρο περιβραχιόνιο στο logo της εταιρίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε όλη τη υφήλιο για τις επερχόμενες αλλαγές στο παγκόσμιο Ίντερνετ.
Η ακτιβιστική ομάδα των Avaaz στην ιστοσελίδα τους μαζεύει υπογραφές που θα αποσταλούν στο Κογκρέσο, προκειμένου μην ψηφιστεί ο νέος νόμος.
Να σημειωθεί πως πολλοί μπορεί να πιστεύουν πως το θέμα δεν τους αφορά αφού το νομοσχέδιο συζητείται μόνο στις Η.Π.Α., όμως η αλήθεια είναι πως οι Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξενούν τους σέρβερ των περισσότερων παγκοσμίως γνωστών sites, κάτι που σημαίνει πως εφόσον τελικά ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα έχει αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: