ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Aφηστε το μαθητη ΗΣΥΧΟ και κοιταξτε να παραιτηθείτε

παρέλαση μαθητές δηλώσεις

Η επόμενη μέρα της μούντζας

Τα βλέμματα όλων των ΜΜΕ έπεσαν πάνω στον 16χρονο μαθητή της Λάρισας που έστειλε το δικό του μήνυμα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με την γνωστή σε όλους μούντζα προς την εξέδρα των επισήμων.
Ο μαθητής πήγε κανονικά στο σχολείο του σήμερα για να παρακολουθήσει τα μαθήματά του, ενώ ο Σύλλογος Διδασκόντων θα αποφασίσει μέσα στην εβδομάδα εάν θα τιμωρηθεί ο 16χρονος για την πράξη του κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
Δηλώσεις για την περιπέτεια του μαθητή έκαναν σήμερα τόσο ο πατέρας του Γ.Μ., όσο και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης.
Ο πατέρας του μαθητή δήλωσε στα ΜΜΕ πως ο γιος του έπρεπε να αντιδράσει με έναν τρόπο σε όσα εξελίσσονται και επηρεάζουν την κάθε οικογένεια, ξεκαθάρισε πως η πράξη του δεν ήταν προσχεδιασμένη και ο ίδιος δεν νιώθει υπερήφανος για την …«εθνική» μούντζα.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, δήλωσε πως γνωρίζει πολύ καλά την οικογένεια του 16χρονου καθώς ο πατέρας του συνταξιοδοτήθηκε από το δήμο Λάρισας και η μητέρα του εργάστηκε κατά περιόδους στο δήμο με 8μηνες συμβάσεις. Ο κ. Τζανακούλης επισήμανε πως συνομίλησε τόσο με τον Αστυνομικό Διευθυντή, όσο και με την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης και ζήτησε να μην τιμωρηθεί το μαθητής και να μην στιγματιστεί για μία πράξη του, παρότι και ο ίδιος βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην εξέδρα των επισήμων.
Η οικογένεια του 16χρονου μαθητή είναι πολυμελής, έλκει την καταγωγή της από το χωριό των πολυτέκνων, τη Βερδικούσια, και έχει 16 παιδιά! Ο ίδιος μαζί με τρία από τα αδέλφια του εργάζονται ως ελαιοχρωματιστές τα πρωινά, όταν έχει δουλειά, ενώ το απόγευμα πηγαίνει στο σχολείο του.
Ένας μαθητής, παιδί βιοπαλαιστών έστειλε με μία μούντζα το πιο ηχηρό μήνυμα σε κάθε μορφή εξουσίας για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: