ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Μαζικές κινητοποιήσεις αύριο και στην Αγγλία

Σε μια μαζική απεργία κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων καλούνται αύριο οι εργαζόμενοι του βρετανικού δημοσίου. Εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, εργαζόμενοι στους ελέγχους που γίνονται στα σύνορα τίθονται απέναντι στην κυβέρνηση, που έχει θέσει σε εφαρμογή ένα δρακόντειο πρόγραμμα λιτότητας.

Οι οργανωτές ελπίζουν ότι δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σ' αυτή την εθνική απεργία, η οποία αναμένεται ότι θα επιφέρει το κλείσιμο των περισσότερων σχολικών ιδρυμάτων, θα διαταράξει την εναέρια κυκλοφορία, τη λειτουργία των νοσοκομείων, των δικαστηρίων, των δημοτικών υπηρεσιών.
Περισσότερες από χίλιες διαδηλώσεις προβλέπεται ότι θα διεξαχθούν σ' όλη τη χώρα. Το εύρος της κινητοποίησης αυτής, στην οποία έχουν καλέσει όλες οι μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, αναμένεται ότι θα ξεπεράσει αυτό της απεργιακής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου για τους ίδιους λόγους με πρωτοβουλία τεσσάρων συνδικάτων.
«Την Τετάρτη θα γίνει η μεγαλύτερη απεργία εδώ και μια γενιά», προέβλεψε ο Μπρένταν Μπάρμπερ, ο γενικός γραμματέας της συνομοσπονδίας των βρετανικών συνδικάτων TUC.
Ακόμη πιο φιλόδοξος, ο επικεφαλής του Unison, του κύριου βρετανικού συνδικάτο του δημόσιου τομέα, ο Ντέιβ Πρέντις, περιμένει «η μεγαλύτερη κινητοποίηση από τη γενική απεργία του 1926» που είχαν κηρύξει οι εργάτες των ορυχείων κατά της μείωσης των μισθών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: