ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ο χοντρός ηταν πολύ large με τα λεφτά μας.



Η Σάχα Ρίζα (επάνω), ερωμένη  του «αρχιτέκτονα του πολέμου  στο Ιράκ» Πολ Γούλφοβιτς  (κάτω), κατέληξε να εργάζεται  στο Ιδρυμα για το Μέλλον που  χρηματοδότησε η κυβέρνηση  Καραμανλή
Η Ελλάδα προσέφερε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό ανάμεσα σε 12 χώρες-δωρητές , σύμφωνα με διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks
Με περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση Καραμανλή οργάνωση-βιτρίνα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία στήθηκε γιανα εξυπηρετήσει την ατζέντα Μπους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks.

Διαβάστε τα σχετικά τηλεγραφήματα το Wikileaks
Η Ελλάδα μάλιστα διατηρούσε περίοπτη θέση ανάμεσα στους χορηγούς του εν λόγω «βραχίονα» της αμερικανικής κυβέρνησης που είχε πλασαριστεί στο κοινό και τον Τύπο ως μία «οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών»: προσφέραμε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό ανάμεσα σε 12 χώρες-δωρητές, περιλαμβανομένων των Μεγάλης Βρετανίας, Γερμανίας, Ισπανίας, ∆ανίας και Τουρκίας.

Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι στο συγκεκριμένο Ιδρυμα κατέληξε να εργάζεται η ερωμένη του αρχιτέκτονα τουπολέμου στο Ιράκ Πολ Γούλφοβιτς, η οποία βρέθηκε να λαμβάνει τεράστιες αυξήσεις– πολλές φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπόμενο για τη θέση της όριο – με αποτέλεσμα οι ετήσιες αποδοχές της να υπερβαίνουν ακόμα και αυτές της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Κοντολίζας Ράις κατά 7.000 δολάρια!

25 Οκτωβρίου 2005. Στο εμπιστευτικό τηλεγράφημα05Athens2781 ο αμερικανός πρεσβευτής ΤσαρλςΡις ενημερώνει τους προϊσταμένους του ότι η Ελλάδα, όπως τουδιεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, θα δεσμευθείνα δωρίσει το ποσό των 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων για το Foundationfor the Future (Ιδρυμα για το Μέλλον), μία οργάνωση η οποία απ’ ό,τι δήλωνανοι Αμερικανοί είχε ωςσκοπό να προωθήσει τον εκδημοκρατισμό τωνχωρών της ευρύτερης Μέσης Ανατολήςκαι της Βόρειας Αφρικής. «Ο Μολυβιάτης θα παρέχειστην πρεσβεία επιστολή όπου θα επιβεβαιώνεται η δέσμευση της Ελλάδας το συντομότερο δυνατόν. Οσον αφορά τη συνάντηση της 11ης και 12ης Νοεμβρίου στο Φόρουμ για το Μέλλον στο Μπαχρέιν, ο Μολυβιάτης επιβεβαίωσε ότι, αν προσκληθεί, θα παραστεί (ο έλληνας πρωθυπουργός Καραμανλής ταξιδεύ ει στην Ιαπωνία εκείνη την περίοδο, αλλά ο Μολυβιάτης είπε ότι η προτεραιότητά του ήταν το ζήτημα της ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής)», αναφέρεται στο διπλωματικό έγγραφο. Και επειδή είχε συμφωνηθεί ότι στο επικείμενο μίτινγκ θα καλούνταν εκπρόσωποι μόνο από τις χώρες που προσέφεραν πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια, ο Ρις ζήτησε από την Ουάσιγκτον την άδεια να προσκαλέσει επισήμως τον Μολυβιάτη στο Μπαχρέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: