ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Αμερικανική βοήθεια ζήτησε ο Παπακωνσταντίνου

Πρωτοβουλία του Μπαράκ Ομπάμα για βοήθεια προς την Ελλάδα, «όπως και στο παρελθόν» ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον αμερικανό ομόλογό του Τίμοθι Γκάιτνερ.
Η συνομιλία έγινε την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, και μία μέρα πριν τη συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με την Άγκελα Μέρκελ, κατά την οποία ο αμερικανός πρόεδρος παρείχε τη στήριξή του προς την Ελλάδα.
Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Παπακωνσταντίνου-Γκάιντερ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εξέθεσε στον αμερικανό ομόλογό του το πώς έχουν οι ισορροπίες στην Ευρώπη σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους. Ο κ. Γκάιντερ φέρεται ότι ρώτησε τον κ. Παπακωνσταντίνου εάν οι ΗΠΑ μπορούν να κάνουν κάτι, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να απαντά ότι μια πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου, ανάλογη του παρελθόντος, θα μπορούσε να βοηθήσει.
Newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: