ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ονόματα και τιμωρίες ποτε θα δούμε;


Λίστα με 1.540 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων, που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς
 
Έτοιμη η λίστα με τους διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους
έχει στην κατοχή του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ενώ σε αυτή τη λίστα πρέπει να συνυπολογιστούν και 500 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υποθέσεις των οποίων έχουν τελεσιδικήσει στην τακτική δικαιοσύνη.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Ρακιντζής, αυτές οι υποθέσεις διαφθοράς αφορούν σοβαρά αδικήματα, όπως υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, πλαστογράφηση δημόσιων εγγράφων, παράνομος χρηματισμός και οι υπάλληλοι που εμπλέκονται σε αυτές, μετά και την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας, δεν θα υποστούν μόνο πειθαρχικές διώξεις.

Ώθηση στη διερεύνηση των υποθέσεων διαφθοράς έδωσε με εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ζητώντας την επιτάχυνση της εκδίκασής τους, από την τακτική δικαιοσύνη, αφού, προηγουμένως ο κ. Ρακιντζής απέστειλε τη λίστα αυτή στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα των δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να κινήσουν τις διαδικασίες για την επιβολή πειθαρχικών ποινών.

Σημειώνεται ότι, παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, προωθεί το νέο πειθαρχικό δίκαιο για το δημόσιο, με το οποίο οι ποινές γίνονται αυστηρότερες, ενώ, επιπλέον, οι «επίορκοι» υπάλληλοι θα αποκλειστούν εφ' όρου ζωής από οποιαδήποτε διαδικασία εξέλιξης στην ιεραρχία και θα τους επιβληθεί ακόμη και μείωση των αποδοχών τους.

Τέλος, ο κ. Ρακιντζής, που όπως είπε ήδη ζήτησε ραντεβού με τον πρωθυπουργό για να του επιδώσει την ετήσια έκθεσή του για το έτος 2010, χαρακτήρισε θετική την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την εγκύκλιο που εξέδωσε, ύστερα από αλλεπάλληλες παραστάσεις που είχε κάνει ο ίδιος στο γραφείο του κ. Τέντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: