ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Τα μαντατα έρχονται και για τους γείτονες

Ο Moody's εξετάζει την πιστοληπτική υποβάθμιση της Ιταλίας

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, λόγω των κινδύνων που υπάρχουν όσον αφορά την ανάπτυξη, τις χρηματοπιστωτικές αγορές και την ικανότητα της ιταλικής κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Moody's έχει θέσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, η οποία βρίσκεται σήμερα στη βαθμίδα Aa2, «υπό επίβλεψη εν όψει μιας ενδεχόμενης υποβάθμισής» της.
Οι λόγοι που επικαλείται είναι «οι προκλήσεις που υπάρχουν για την οικονομική ανάπτυξη που οφείλονται στις διαρθρωτικές αδυναμίες και μια πιθανή άνοδος των επιτοκίων κατά το πέρας του χρόνου».
Επίσης εξέφρασε ανησυχία όσον αφορά τους «κινδύνους που υπάρχουν για την υλοποίηση των απαραίτητων σχεδίων για την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού, ώστε να μειωθεί το επίπεδο του χρέους της Ιταλίας και να διατηρηθεί το κόστος της αναχρηματοδότησής του σε προσιτά επίπεδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: