ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Απογείωση πτήσεων χαµηλού κόστους



Ενας στους δέκα επιβάτες του Διεθνούς Αερολιµένα Αθηνών (ΔΑΑ) «ΕλευθέριοςΒενιζέλος»διακινεί ταιπλέονµε αεροπορικές εταιρείες χαµηλού κόστους (lowcost) οι οποίες, σύµφωνα µετα στοιχεία του ΔΑΑ,έχουν αποσπάσει το 10% της συνολικής επιβατικής κίνησής του. Μέσω του «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξυπηρετούνται συνολικά 20 προορισµοί από13 εταιρείες «lowcost», έναντι µόλις µιας – της easyJet – το 2001. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΔΑΑ, οι επιβάτες που το 2010 διακινήθηκαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» µέσω εταιρειών χαµηλούκόστους ανήλθαν σε 999.114, ενώοι low cost αεροµεταφορείςεκτέλεσαν συνολικά 7.702

πτήσεις. Οι εταιρείες αυτές αποτελούν πλέον το 19% του συνόλου των ξένων αεροπορικών εταιρειών πουδραστηριοποιούνται στηνΑθήνα! ΗΡΘΕ Η 13Η. Η ολλανδική εταιρεία Transavia – µέλος του γκρουπ Air France-KLM – είναι η 13η εταιρεία χαµηλού κόστουςπου ανακοίνωσε χθες επισήµως ότι θαεκτελεί δροµολόγια και προς την Αθήνα, συνδέοντάς την καθηµερινά µε το Αµστερνταµ. Οι εκπρόσωποί της ανακοίνωσαν ότιθα διατηρήσουν τη σύνδεση και τον χειµώνα. Η AegeAn. Κατά 25%αυξήθηκε τονπερασµένο µήνα η επιβατικήκίνηση εξωτερικού της εταιρείας Aegean Airlines, σε σχέση µε τον Μάιο του 2010. Οπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, «παρά τη δύσκολη συγκυρία η Aegean αναπτύσσεταιστηρίζοντας και προσθέτοντας σηµαντικά στη δυναµική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος». Σύµφωνα µε τηνAegean, «ενώ τασυνολικά στοιχεία των ελληνικών αεροδροµίων δίνουν αύξηση 4,8% για το σύνολο των διεθνών αφίξεων στην Ελλάδα, η κίνηση της Aegean σε επιβάτες διεθνών πτήσεων αυξήθηκε κατά 25%».

Δεν υπάρχουν σχόλια: