ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Μετά "Το Νησί' έρχεται "Το Νήμα" της Βικτόριας Χίσλοπ


Η αγγλίδα συγγραφέας μπορεί αυτό τον καιρό να βρίσκεται στην Αγγλία προκειμένου να ολοκληρώσει το επόμενο βιβλίο της, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Διόπτρα, μόλις όμως γράψει και τον επίλογο, είναι σίγουρο ότι θα έρθει ξανά στον αγαπημένο της προορισμό που δεν είναι άλλος από την Ελλάδα.

Το νέο της βιβλίο αφορά και πάλι την Ελλάδα αλλά αυτή φορά η Βικτόρια Χίσλοπ μας ταξίδεψε λίγο πιο… βόρεια: «Μόλις τελείωσα το πρώτο πρόχειρο της νέας μου νουβέλας με τίτλο "Το Νήμα". Εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη και διηγείται την ιστορία δύο ανθρώπων που έζησαν τις αναταράξεις του 20ου αιώνα στην πόλη. Ξεκινά με τη φωτιά του 1917. Για μένα διερευνά μερικά από τα πράγματα που εξηγούν γιατί η Ελλάδα είναι όπως είναι. Και το πιο σημαντικό, είναι μία ιστορία αγάπης» δηλώνει η συγγραφέας στην Espresso.

H Βικτόρια Χίσλοπ δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί και στο πολύ επιτυχημένο τηλεοπτικό «Νησί»: «Ήταν μία φανταστική παραγωγή, απίστευτη ηθοποιία, απίστευτη κινηματογράφηση, φανταστική σκηνοθεσία, υπέροχη μουσική, κοστούμια, μακιγιάζ, όλα απολύτως παγκόσμιας κλάσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: