ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Θέμα μονιμότητας τίθεται στον ΟΤΕ




Θέμα μονιμότητας τίθεται στον ΟΤΕ. Μπορεί οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ να αντιδρούν στα μέτρα περικοπών του εργασιακού κόστους που εφαρμόζει η διοίκηση, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μιχάλης Τσαμάζ ανέφερε χθες κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων του οργανισμού, ότι τα μέχρι σήμερα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ιδιαίτερα ήπια σε σχέση με όσα έχουν ληφθεί σε άλλες εταιρείες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ληφθούν και νέα μέτρα στην ίδια κατεύθυνση.
Πρόσθεσε επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό αλλά και για λόγους καλύτερης λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη συγχώνευση του ΟΤΕ με τη θυγατρική του εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Cosmote.
Ειδικότερα, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι ο ΟΤΕ έχει μπροστά του μία ιδιαίτερα δύσκολη διετία, ενώ επιτέθηκε εκ νέου κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) χαρακτηρίζοντας άδικη και κοντόφθαλμη τη ρύθμιση που επιβάλλει στον ΟΤΕ. Ανέφερε ότι η διοίκηση του ΟΤΕ δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για τα παραπάνω, ωστόσο είναι αποφασισμένη να αλλάξει την εταιρική κουλτούρα μέσα στην επιχείρηση με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς και να καταστήσει τον ΟΤΕ μία εταιρεία με εταιρική λειτουργία, τέτοια που να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.
Σύμφωνα με στελέχη του ΟΤΕ, οι αλλαγές αυτές μεταφράζονται, μεταξύ άλλων, σε επιπλέον περικοπές σε μισθούς και επιδόματα αλλά και αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος σε σημαντικό αριθμό εργαζομένων του Οργανισμού, με πρώτο στόχο την εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ περίπου από το συνολικό μισθολογικό κόστος του ΟΤΕ και για τον λόγο αυτό θα ξεκινήσουν άμεσα διαβουλεύσεις με τους εργαζομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: