ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Εχουν καταφέρει να μπαινουν στη Βουλή σαν κλέφτες

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων», οι οποίοι δεν κατάφεραν να περικυκλώσουν τη Βουλή, όπως είχαν σχεδιάσει, λόγω της ισχυρής παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων.

Οι συγκεντρωμένοι σχεδιάζουν να στήσουν μια κάλπη για παροχή ψήφου «μη εμπιστοσύνης», όπως την ονομάζουν, προς το Μνημόνιο και τα νέα μέτρα, σε απάντηση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Στο σημείο διέλευσης των βουλευτών στο Κοινοβούλιο, στην αρχή της Βασ.Σοφίας, στήθηκε το απόγευμα από την Αστυνομία ο φράχτης που είχε χρησιμοποιηθεί και την περασμένη Τετάρτη.

Από εκεί μέχρι και την Ηρώδου Αττικού έχει δημιουργηθεί «νεκρή ζώνη» για οχήματα και πεζούς για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των βουλευτών στο Κοινοβούλιο. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από το Κολωνάκι.

Κλειστή για τα οχήματα είναι η Βασιλίσσης Αμαλίας, από την Ξενοφώντος. Κλειστός είναι και ο σταθμός του Μετρό στον Ευαγγελισμό, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων όχι μόνο γύρω από τη Βουλή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Το δικό τους «παρών» έδωσαν το απόγευμα 30-40 νεαροί, οι οποίοι ανέβηκαν στο Σύνταγμα από την Πανεπιστημίου με σκέιτμπορντ και έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους.

«Την Τρίτη στις 19:00 δίνουμε και εμείς στην δική μας κάλπη του Συντάγματος ψήφο 'μη εμπιστοσύνης'. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά. Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει» τονίζεται στην ιστοσελίδα «Αμεση Δημοκρατία τώρα!».

Παράλληλα το κίνημα «300 Έλληνες» συγκεντρώνει υπογραφές, διεκδικώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του Μνημονίου και την έξοδο της Ελλάδας από το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: