ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010



Η Ελένη Μπάλιου είναι Σχολική Σύμβουλος σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σπούδασε Αγγλική  και Ελληνική Φιλολογία  στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Mεταπτυχιακές σπουδές στη Γλωσσολογία  στo Πανεπιστήμιo Rutgers των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι διδάκτωρ Παιδαγωγικής  Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά  και διαθέτει αξιόλογο συγγραφικό έργο. Έχει επιμορφωθεί στη  διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και στο μάνατζμεντ στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
Kαθηγήτρια στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά, διευθύντρια Γυμνασίου στο Πέραμα, στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας  και στο ΤΕΙ Πειραιά
Συμμετείχε σε πολυάριθμες συναντήσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης ως εκπρόσωπος της Ελλάδας σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής.
Παράλληλα με την επαγγελματική της ενασχόληση είχε συμμετοχή στα κοινά,  έχοντας αναπτύξει σημαντική  κοινωνική δράση ως μέλος άμισθων κοινωφελών επιτροπών, συλλόγων και οργανώσεων σε  δημοτικό και νομαρχιακό επίπεδο στο Κερατσίνι και  στον Πειραιά,  με στόχο πάντα τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό  Νίκο Μαυροκέφαλο και έχουν δύο παιδιά την Ειρήνη μαθήτρια  Λυκείου και το Γιάννη φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
σήμερα, όπως   οι περισσότεροι πολίτες της Αττικής, έτσι κι εγώ,  αρνούμαι να δεχτώ μοιρολατρικά το βύθισμα αυτού του τόπου στη μιζέρια της ύφεσης και του μνημονίου. Όλοι μαζί σε ένα ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με επικεφαλής το Γιάννη Δημαρά,  πέρα έξω και πάνω από κομματικούς μηχανισμούς, μπορούμε και πρέπει να μετατρέψουμε την απόγνωση σε δύναμη.

  • Μαζί ας κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα

  • Με αξιοπρέπεια

  • Με το « ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

  • Με το Γιάννη Δημαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: