ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Persona non grata ο Παπανδρέου στο Εδιμβούργο

Aνεπιθύμητος ο Παπανδρέου στο Εδιμβούργο

H Ομάδα Real Democracy Εδιμβούργου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό persona non grata
Στις 11 Ιουνίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας που οδήγησε την χώρα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ, είναι προσκεκλημένος ομιλητής του συνεδρίου TEDGlobal στο Εδιμβούργο.

Σύμφωνα με το TEDGlobal, πρόκειται να μιλήσει για τα υποτιθέμενα «μαθήματα που πήρε από την Ελληνική κρίση χρέους», ενώ ο ίδιος κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας οδήγησε την Ελλάδα σε μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση.

Πιστεύουμε ότι η επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου αποτελεί προσβολή απέναντι σε αυτούς που πήραν τα «πραγματικά μαθήματα» της κρίσης.


Όλους αυτούς που χτυπήθηκαν από την αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, και σε ανθρώπους σαν κι εμάς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.

Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στα μνημόνια και στις κυβερνήσεις που τα υπέβαλαν.

Το πρώτο βήμα για να δείξουμε την αντίδρασή μας είναι η συλλογή υπογραφών απαιτώντας από τους διοργανωτές του συνεδρίου TEDGlobal, να αφαιρέσουν τον Γιώργο Παπανδρέου από την λίστα των ομιλητών.

Εφόσον αυτό δεν ικανοποιηθεί θα προχωρήσουμε σε πορείες/παραστάσεις διαμαρτυρίας την ημέρα της εκδήλωσης.

Πηγή: info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: