ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Ιατρικό θαύμα: Ινδός γκουρού έχει να φάει και να πιει νερό 70 χρόνια

Indos_gourou


Προσπάθεια για να εξηγηθεί το αδιανόητο... Για ιατρικό θαύμα κάνουν λόγο οι επιστήμονες σε μία προσπάθεια να εξηγήσουν και να προσεγγίσουν την περίπτωση του  Ινδού Τζιάνι Πραχλάντ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι επί 70 χρόνια δεν έχει βάλει στο στόμα του τροφή και νερό. Και τα πράγματα θα ήταν απλά έαν μέναμε στους ισχυρισμούς του Ινδού. Το γεγονός όμως επιβεβαίωσαν επισήμως οι γιατροί που τον παρακολουθούν τα δύο τελευταία χρόνια!
Ο Ινδός «ερημίτης», μετά τη δημοσιοποίηση του «κατάστασής» του, εισήχθη στο νοσοκομείο Ahmedabad της ινδικής πολιτείας Γκουτζαράτ, όπου οι ιατροί για να τον πιστέψουν άρχισαν να κάνουν δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο λέει την αλήθεια. Η μόνη του επαφή με το νερό ήταν, όπως ο ο ίδιος επισημαίνει, για να πλύνει τα χείλη του.
Ο καθηγητής Σουντίρ Σαχ, νευρολόγος και επικεφαλής της 30ετής ιατρικής ομάδας για την έρευνα του υπουργείου Υγείας της Ινδίας επισημαίνει πως μελετώντας την περίπτωση του Ινδού ερημίτη είναι μία καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε τρόπους επιβίωσης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και αποστολών σε χώρους όπως το διάστημα.

Ο Πραχλάντ υποστηρίζει ότι τον τρέφει ο... διαλογισμός. «Ο Κύριος με ευλόγησε σε ηλικία οκτώ ετών. Και από τότε έχω να φάω. Το πνεύμα μου τρέφει τα όργανα του σώματός μου», υποστηρίζει. Σύμφωνα με τον Ινδό νευρολόγο, η ενέργειά του Πραχλάντ προέρχεται πιθανότατα από κοντινές πηγές ενέργειας, όπως ο ήλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: