ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Διπλωματικό επεισόδιο για τη Eurovision




Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στην οποία έχουν εμπλακεί οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν. O πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τους λόγους για τους οποίους η χώρα του δεν έδωσε κανένα βαθμό στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Ρωσία. Η κρατική τηλεόραση της χώρας θεωρεί ότι μπορεί να έχουν γίνει παραβιάσεις στην ψηφοφορία, την ώρα που η Ρωσία έδωσε στο Αζερμπαϊτζάν 12 βαθμούς. Υπό αυτό το πρίσμα, οι ψήφοι του Αζερμπαϊτζάν τέθηκαν εκ νέου σε καταμέτρηση.

Ο πρέσβης της χώρας στη Ρωσία, Πόλαντ Μπουλμπούλογλου αποκάλυψε ότι ένας σημαντικός αριθμός ψήφων κατευθύνθηκαν προς την Ρωσία, γεγονός που θα έδινε στην χώρα τουλάχιστον 10 βαθμούς.

Η διαφορά της Ρωσίας από την τέταρτη Νορβηγία ήταν 17 βαθμοί, επομένως 10 βαθμοί δεν θα άλλαζαν την κατάταξη, ωστόσο, ο λόγος για τον οποίο ενώ οι ψήφοι καταγράφτηκαν δεν απονεμήθηκαν στον αέρα παραμένει υπό διερεύνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: