ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Επικήρυξαν ξενικό ψάρι που ζει έξω από το νερό για ημέρες

Έρευνα για το φιδοκέφαλο ψάρι (snakehead) ανακοίνωσε πως θα διεξάγει η περιβαλλοντική υπηρεσία του Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη, γι ‘αυτό και ζητά απ’ όσους ψαρεύουν στη λίμνη του πάρκου σε περίπτωση που αλιεύσουν το ψάρι με τα κοφτερά δόντια να το φυλάξουν σε ένα δοχείο και να ενημερώσουν τους φύλακες.

Το φιδοκέφαλο ψάρι ζει στην Ασία και τη Ρωσία και μπορεί να μείνει έξω από το νερό για ημέρες. Δεν έχει φυσικούς θηρευτές και η εισαγωγή του είναι παράνομη στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι ομοσπονδιακοί επιθεωρητές έχουν εξιχνιάσει πολλές υποθέσεις παράνομης διακίνησης και πώλησης του ψαριού σε αρκετές πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη, η Φλόριντα, το Τέξας και το Μισούρι.

Το «ψάρι τέρας» πρόσφατα εθεάθη στη λίμνη του Σέντραλ Πάρκ, γεγονός που ώθησε τις Αρχές στη διεξαγωγή έρευνας.

Η Νέα Υόρκη δεν είναι η πρώτη πολιτεία που πλήττεται από την εισβολή του ξενικού είδους.

Την περασμένη άνοιξη η Υπηρεσία του Μέριλαντ για τους Φυσικούς Πόρους και την Αλιεία προσέφερε ανταμοιβή ύψους 200 δολαρίων σε όποιον ψάρευε ή σκότωνε ένα φιδοκέφαλο ψάρι.

Πηγή:econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: