ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Μονο εξι ακατάλληλες παραλίες σε ολη την Ελλάδα
Έξι ακατάλληλες παραλίεςΑν και τα νερά της χώρας μας είναι απο τις καθαρότερες του κόσμου και εκατοντάδες παραλίες βραβεύονται με "Γαλάζιες Σημαίες", όμως υπάρχουν και έξι παραλίες ακατάλληλες για κολύμπι.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος τα έξι αυτά κολυμβητικά σημεία είναι τα εξής: Μαρίνα Πόρτο Καρράς / Σιθωνία, Δάφνη, Πλαζ Πρόκου – Εθνικό Στάδιο Γυθείου, Αγιά – Κάμπιγκ / Πάτρα, Χώρα – Καμάρα / Άνδρος και Μποζαΐτικα – Αχαΐα.
Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος πάντως εξέτασε 2.155 ακτές κολύμβησης σε όλη τη χώρα και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά όπως αναφέρει το euronews.
Οι 2009 ακτές, ποσοστό 93,2%, χαρακτηρίζονται "εξαιρετικής ποιότητας" με βάση τις προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλα 114 σημεία χαρακτηρίζονται "καλής ποιότητας", 26, "επαρκούς ποιότητας" και μόλις 6 ακτές, δηλαδή το 0,3%, φέρουν τον χαρακτηρισμό "ανεπαρκούς ποιότητας".
Πηγή: www.blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: