ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Οι τεχνικές κατασκοπείας στον Α'Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι τεχνικές κατασκοπείας στον Α'Παγκόσμιο ΠόλεμοΗ CIA αποκρυπτογράφησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο ιστορικά έγγραφα την περσινή χρονιά και είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας






Στα νύχια των ποδιών χάραζαν μηνύματα οι κατάσκοποι του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ χρησιμοποιούσαν χυμό λεμονιού για να γράψουν "αόρατα" μηνύματα, σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε η CIA.

Τα έξι έγγραφα, ανάμεσά στα παλαιότερα μυστικά χαρτιά που έχει στην κατοχή της η υπηρεσία, αποκαλύπτουν ένα αριθμό τεχνικών κατασκοπείας.
Οι αναφορές αυτές του προηγούμενου αιώνα περιέχουν επίσης οδηγίες για το "πώς να υποπτευθείς και να εξετάσεις κάθε πιθανό πράγμα".
"Η τεχνολογική πρόοδος σήμερα έκανε δυνατή την αποκάλυψη των εγγράφων", λέει η CIA.
Για παράδειγμα, ένα από αυτά προτείνει εμποτισμό ενός μαντηλιού με νιτρικό άλας, σόδα ή κόλλα, ούτως ώστε να καταστεί ένα φορητό διάλυμα αόρατου μελανιού.
Βάζοντας το χρησιμοποιημένο μαντήλι στο νερό θα αποκαλύψει ένα διάλυμα, το οποίο στην συνέχεια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γραφτούν μυστικά μηνύματα.
Εγγραφο του 1914 στα γαλλικά εκθέτει μία γερμανική φόρμουλα για την κατασκευή μυστικού μελανιού, τονίζοντας ότι οι Γάλλοι κατάσκοποι κατόρθωσαν να "σπάσουν" τον κωδικό του εχθρού
Επίσης, ένα υπόνμνημα που κατήρτισε ένας γραφολόγος από την Καλιφόρνια,"έκανε λόγο για γραφή αόρατων μηνυμάτων στο ανθρώπινο σώμα.
"Για να τα κάνει κανείς εμφανή αρκεί να ψεκαστεί με την κατάλληλη αντενεργό ουσία", αναφέρεται στο υπόμνημα.
Το έγγραφο προειδοποιεί για άλλες μεθόδους που χρησιμοποιούντο από κατασκόπους και λαθρεμπόρους, σύμφωνα με τις ικανότητες και την εκπαίδευση των εγκληματιών, όπως να χαράσουν μηνύματα στα νύχια των ποδιών.
Οπως αναφέρει η CIA, τα μυστικά έγιναν παρωχημένα από τις προόδους στην χημεία του αόρατου μελανιού και στις μεθόδους φωτισμού που χρησιμοποιήθηκαν για να τα αποκαλύψουν.
Η CIA αποκρυπτογράφησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο ιστορικά έγγραφα την περσινή χρονιά και είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: