ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Στην Ινδία πληρωνουν με τη ζωή τους την αντίθεση τους στα πυρηνικά

Πυρ εναντίον διαδηλωτών στη δυτική Ινδία

Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών που αντιτάσσονται σε ένα σχέδιο κατασκευής μιας πυρηνικής μονάδας από τη γιγαντιαία γαλλική εταιρεία Areva στο Τζαϊταπούρ, στη δυτική Ινδία, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν από αυτούς, ανακοίνωσαν η αστυνομία και οι τοπικές αρχές.
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο χώρο που έχει επιλεγεί για την κατασκευή αντιδραστήρων EPR της Areva, στο κρατίδιο Μαχαράστρα, 250 χιλιόμετρα από τη Βομβάη.
Ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας του κρατιδίου αυτού, Γκουλαμπράο Πολ, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να πυροβολήσουν εναντίον του πλήθους. «Κάναμε ότι ήταν δυνατό για να ελέγξουμε την κατάσταση, αλλά το πλήθος που αποτελούνταν από εκατοντάδες ανθρώπους πήρε το νόμο και την τάξη στα χέρια του», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Press Trust of India (PTI).
«Οι άνδρες μας έκαναν χρήση δακρυγόνων, τους χτύπησαν με ρόπαλα και έριξαν σφαίρες από καουτσούκ. Στη συνέχεια δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να πυροβολήσουμε, και ένα άτομο σκοτώθηκε», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: