ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

" Ετοιμη η Τουρκία να μπει στην Ευρώπη "



Νέα καταδίκη της Τουρκίας από το ΕΔΑΔ για την κουρδική γλώσσα


Είχαν απαγορεύσει σε γυναίκα να μιλά κατά τη διάρκεια της δίκης της

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) με απόφασή του καταδίκασε την Τουρκία για την παραβίαση του δικαιώματος μιας γυναίκας κουρδικής καταγωγής της Σουλτάν Σαμάν, να τύχει δίκαιης δίκης.
Στην Σαμάν είχε απαγορευτεί κατά την διάρκεια ανάκρισής της από την Αστυνομία να χρησιμοποιήσει τόσο την κουρδική γλώσσα, όσο και να χρησιμοποιήσει δικηγόρο ή μεταφραστή, κατηγορούμενη για συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ).
Κατά την διάρκεια της δίκης ο επικεφαλής των δικαστών αρνήθηκε να ακούσει τις καταθέσεις στην κουρδική γλώσσα, αναφέροντας ότι δεν καταλαβαίνει και δεν μιλάει κουρδικά.
Στην αίτηση της προς το ΕΔΑΔ η Σαμάν προέβαλε το επιχείρημα ότι είναι αγράμματη και ότι δεν γνωρίζει την τουρκική γλώσσα καλά. Το ΕΔΑΔ της συνέστησε να ζητήσει εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της αδικίας την οποία υπέστη.
Η τουρκική κυβέρνηση καταδικάστηκε στην καταβολή αποζημίωσης για δικαστικά έξοδα.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: