ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Στην Ελλάδα έχουμε πολλους τέτοιους. Παρτε μερικους δικους μας

Σάλος με τον μυστικό αστυνομικό που προκαλούσε επεισόδια στις διαδηλώσεις

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Βρετανού αστυνομικού ο οποίος ως μυστικός παρακολουθούσε οργανώσεις ακτιβιστών στη Γερμανία. Τα όσα έγιναν γνωστά για τη δράση του, ότι δηλαδή προκαλούσε επεισόδια σε διαδηλώσεις προκάλεσαν την απαγγελία κατηγοριών από τη γερμανική δικαιοσύνη
Ποινικές ευθύνες έχει - σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές - ο Βρετανός μυστικός αστυνομικός, ο οποίος είχε διεισδύσει σε ομάδες ακτιβιστών στη χώρα.
Ο Κέννεντι κατηγορείται από τους Γερμανούς για τη διάπραξη δύο αδικημάτων τα οποία παραδέχθηκε ο ίδιος:
Το ένα στη Χαϊδελβέργη, κοντά στο Ροστόκ οπότε και συναντήθηκαν οι G8 το 2007. Αργότερα παραδέχθηκε μέχρι και εμπρησμό κοντέινερ, σε διαδήλωση στο Βερολίνο, όταν υποδυόταν τον ακτιβιστή, προκειμένου να προκαλέσει επεισόδια και συλλήψεις.
Ωστόσο δεν τιμωρήθηκε καθώς οι αρχές της χώρας γνώριζαν την ιδιότητά του.
Σύμφωνα με αξιωματικό της γερμανικής αστυνομίας, ο Κέννεντι είχε προσκληθεί να κάνει το ίδιο στο εκεί κίνημα ακτιβιστών, δηλαδή να εισχωρήσει και να γίνει μέλος του, ενώ ως μυστικός αστυνομικός ο οποίος εμφανιζόταν να είναι μέλος ακτιβιστών οικολόγων, εργαζόταν για τρεις διαφορετικές γερμανικές πολιτείες και για αυτό έκανε πέντε ταξίδια στη χώρα, από το 2004 μέχρι το 2009.
Οι αποκαλύψεις δημοσιεύονται στο γνωστό και έγκυρο περιοδικό Spiegel το οποίο υποστηρίζει πως ο Κέννεντι δεν έδρασε ως μυστικός αστυνομικός ο οποίος απλώς μετέφερε πληροφορίες από τους ακτιβιστές αλλά ως προβοκάτορας.
Ο Βρετανός ζούσε με διάφορα μέλη του "μαύρου μπλοκ" και κινήθηκε σε συνολικά 22 χώρες στην Ευρώπη, ανάμεσά τους η Ιταλία, η Ισλανδία και η Ισπανία.
Από την πλευρά της, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρέθηκε σε δύσκολη θέση αφού αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως για καθαρά λόγους ασφάλειας δεν μπορεί να αποκαλύψει τις συνθήκες συνεργασίας με μυστικούς αστυνομικούς άλλων χωρών.
Όμως, το γεγονός πως ο Κέννεντι δούλεψε για τρεις πολιτείες της Γερμανίας κάνει το Σπίγκελ να υποστηρίζει ότι ο Βρετανός εργαζόταν με συμβόλαιο, κατά μία έννοια, κατευθείαν από τη γερμανική κυβέρνηση.
Το θέμα είναι συν τοις άλλοις πως ο κύριος Κέννεντι παραβίασε μία σειρά νόμων της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που απαγορεύει ρητώς σε αστυνομικούς να δημιουργούν ερωτικές σχέσεις με άτομα τα οποία παρακολουθούν, διότι το έκανε και αυτό ο Βρετανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: